Θεία Λειτουργία στον Εορτάζοντα Ναό

Τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Κειμηλιοφυλακίου στην ιστορική Μονή της Παναγίας της «Μυριοκεφαλίτισσας» Ρεθύμνου τελέστηκαν σήμερα από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρόντων του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, του Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, στρατιωτικών-αστυνομικών αρχών, φορέων, και πλήθους κόσμου.

Στο Κειμηλιοφυλάκιο της Μονής φυλάσσονται εικόνες του 17ου αιώνα, το παλαιό συντηρημένο τέμπλο της Μονής, καθώς και άλλα ιστορικά Εκκλησιαστικά κειμήλια. Νωρίτερα των εγκαινίων τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον εορτάζοντα Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναό της Παναγίας της «Μυριοκεφαλίτισσας» από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης παρουσία κλήρου, αρχών και λαού.

Ο ιστορικός Ναός ανήκει στην Ενορία της τοπικής κοινότητας Μυριοκεφάλων όπου στη διάρκεια της τελετής τιμήθηκε ο εφημέριος π. Ιωάννης Λελεδάκης από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την προσφορά του στην Εκκλησία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook