Πρώτα στην ατζέντα ο δρόμος – καρμανιόλα στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Κουνουπιδιανά και το πρόβλημα εξεύρεσης σπιτιών για τους φοιτητές 

Βασικά θέματα των φοιτητών συζήτησαν την Παρασκευή στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης και της ΟΝΝΕΔ Χανίων σε συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα, παρουσία του γενικού γραμματέα του δήμου κ. Φραγκάκη.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ “με αφορμή το τραγικό συμβάν έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κοστίζοντας δύο ζωές που ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από θανατηφόρα ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά στον συγκεκριμένο δρόμο ,θέσαμε την ανησυχία μας για την καθημερινή ασφάλεια των φοιτητών αλλά και των πολιτών που χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτόν. Γίνεται αντιληπτό το πόσο άμεσα αναγκαία καθίσταται η επίλυση του προβλήματος, λαμβάνοντας τα ανάλογα μέτρα.

 Οι προτάσεις για βελτίωση της δομής και σήμανσης του δρόμου ήταν πάγια τοποθέτηση μας τα τελευταία χρόνια, ζητώντας: 

• την τοποθέτηση περισσοτέρων σημάνσεων οδικής κυκλοφορίας στο δρόμο
• την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών
• την δημιουργία κυκλικού κόμβου μπροστά από την πύλη

 Η ενασχόληση με το ζήτημα καθίσταται σοβαρή και εκτενής, σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Κρήτης που είναι στην δικαιοδοσία της ο δρόμος αλλά και το Πολυτεχνείο Κρήτης, ώστε να μην θρηνήσουμε με αυτόν τον τρόπο άλλους συμπολίτες και συμφοιτητές μας.

 Με απάντηση του κ.Βάμβουκα στο ζήτημα αυτό , έχει δρομολογηθεί ήδη η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και διαχωριστικών, αλλά και η διαδικασία της πεζοδρόμησης της λεωφόρου στο σημείο αυτό. Ωστόσο για τον κόμβο, η δημιουργία μίας μελέτης για την κατασκευή του από το ίδρυμα μας θα επισπεύσει την διαδικασία! 
 
 Στην συνέχεια, παρουσιάστηκε το δεύτερο μείζον θέμα της συνάντησής μας, το οποίο αφορά την δυσκολία εύρεσης φοιτητικού διαμερίσματος στην πόλη των Χανίων. Το έντονο πρόβλημα που υπήρχε πάντοτε έρχεται να επιδεινώσει η δραστηριότητα εταιριών δικτύου ενοικιάσεων ακινήτων (Airbnb), οι οποίες προσφέρουν καλύτερες τιμές και περισσότερες δυνατότητες στην ανάπτυξη του τουρισμού ,καθιστώντας όμως λιγότερες και αρκετά δυσεύρετες τις επιλογές σπιτιών για κανονική διαμονή σε τουριστικούς προορισμούς όπως τα Χανιά.

Ως φοιτητές αλλά και πολίτες των Χανίων με υπεύθυνη άποψη προτείναμε:

• Δημιουργία περισσοτέρων και μεγαλύτερων δρομολογίων από και προς το Πολυτεχνείο Κρήτης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών σε μεγαλύτερη εμβέλεια της πόλης. 
• Δημιουργία ενός καλύτερου δικτύου πληροφοριών για την γρηγορότερη εύρεση κατοικίας και προσφορών .
• Αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων δημόσιων κτιρίων π.χ (παλαιό ψυχιατρείο, παλαιό ΙΚΑ) σε φοιτητικά διαμερίσματα δια μέσου προγραμμάτων ΕΣΠΑ και επενδυτών. 

Η στάση του δημάρχου απέναντι στις προτάσεις μας ήταν θετική, μας πληροφόρησε πως υπάρχει πρόθεση για επεξεργασία και συζήτηση με την επιχείρηση των αστικών λεωφορείων για μεγαλύτερης δικτυακής εμβέλεια διαδρομές, ώστε να γίνει ευκολότερη η μετακίνηση των φοιτητών που ζουν σε περιοχές απομακρυσμένες από την παρούσα συγκοινωνία. Επίσης η δημιουργία δικτύου για την ενοικίαση διαμερισμάτων είναι μία κίνηση που μπορεί να συντονιστεί και δρομολογηθεί από τον ίδιο τον δήμο!
 
Κλείνοντας επισημάναμε πως η μη έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης θέτει σε κίνδυνο την μελλοντική ακαδημαϊκή πορεία εκατοντάδων φοιτητών, αλλά και του ιδρύματος μας συνολικά και πως ζητάμε την προσοχή στα ζητήματα μας που έχει δείξει τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του δήμου, να συνεχίσει μέχρι την τελική υλοποίηση τους!”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook