- Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και επεκτάθηκε

- Μαίνεται φωτιά στην Καστορια και στα Σπάτα Λεχαινών

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το δημοσίευμα στο newsit.gr, η φωτια ξεκίνησε μέσα από το Ναύσταθμο και επεκτάθηκε στο βουνό.Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα. Ένα ελικόπτερο που συμμετείχε αρχικά αποσύρθηκε προσωρινά λόγω των ισχυρών ανέμων αλλά αυτή τη στιγμή επιχειρεί εκ νέου με τη συνδρομή άλλων δύο.

Η φωτιά απείλησε σπίτια και έχει διάσπαρτες εστίες ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την περιορίσουν σε χαράδρα.Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο μέσα στο δασος στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. μια ομάδα πεζοπόρο, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, αλλο πυρινο μέτωπο, αυτή τη φορά στην περιοχή Ακτή Νηρέως, στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπου δασική έκταση έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Τη φωτιά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Νικολαος στα Σπάτα Λεχαινών.

Επι τόπου έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη τέλος, είναι πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα, στο Νεστόριο Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει πευκοδάσος. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς και 13 άτομα παζοπόρο και 3 πεζετέλ.