Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνεργαστούν σε δημοσιονομικό και οικονομικό επίπεδο πολύ στενά στο μέλλον, ωστόσο προτεραιότητα πρέπει να… παραμείνει η εφαρμογή των αλλαγών που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο για τα πακέτα διάσωσης της Ευρώπης, όπως ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ewald Nowotny.

“Ένα από τα μαθήματα της κρίσης είναι ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερη συνεργασία των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο διάστημα”, δήλωσε ο Nowotny στην αυστριακή εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη μεγάλη ασαφήνεια σχετικά με το πώς θα είναι οποιαδήποτε μελλοντική οικονομικη διακυβέρνηση, πρόσθεσε ο Nowotny, που είναι και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.

“Κατά την άποψή μου η προτεραιότητα είναι να εφαροστούν άμεσα οι αποφάσεις που λήφθηκαν τον Ιούλιο για τη βελτίωση των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης”.

Παράλληλα, σε σχόλιά της στην ίδια εφημερίδα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter τόνισε πως η Ευρωζώνη θα χρειαστεί “μεγαλύτερη οικονομική και δημοσιονομική συνεργασία στο μέλλον” καθώς η κρίση χρέους είναι το αποτέλεσμα “ατελούς πειθαρχίας σε θέματα προϋπολογισμού σε κάποια κράτη”.

Βέβαια,  σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε μια τέτοιου είδους συνεργασία ως οικονομική κυβέρνηση της Ευρωζώνης, πρόσθεσε η ίδια, ενώ τόνισε πως η Αυστρία θα συμμετάσχει ενεργά στην ενδυνάμωση της ζώνης του ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook