Με νοτιάδες ξεκινά η εβδομάδα στην Κρήτη, συνεχίζμε με δυτικούς ανέμους την Τρίτη

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τους ανέμους μόνο να προκαλούν κάποια περιορισμένα προβλήματα από την πρόσκαιρη ενίσχυση τους, κατά τόπους. Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα των προγνωστικών μοντέλων αναμένεται, μετά τις μεσημβρινές ώρες,  να αρχίσει μία πρόσκαιρη ενίσχυση των Νοτίων ανέμων με εντάσεις που θα φθάσουν τα 5 έως και 6 Μποφώρ σε βόρειες περιοχές της Κρήτης.  

Περιοχές που αναμένεται να επηρεασθούν περισσότερο είναι :  δυτικά των Χανίων, ανατολικός Αποκόρωνας, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαος. Επειδή οι άνεμοι αυτοί θα διατηρηθούν ενισχυμένοι και τις βραδινές – νυκτερινές ώρες  χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε εστίες φωτιάς.

 Η θερμοκρασία για σήμερα Δευτέρα θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές της,  με τη μέγιστη να φθάνει σε πολλές περιοχές έως και τους 34°C. Αν και πραγματοποιείται μία μικρή μεταφορά σκόνης , δεν φαίνεται να σημειώνει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, ενώ από αύριο Τρίτη με την ενίσχυση του Δυτικού ρεύματος  θα καθαρίσει και πάλι η ατμόσφαιρα.

Από αύριο Τρίτη αναμένεται στροφή των ανέμων από Δυτικές διευθύνσεις , με την ένταση τους κατά τόπους  να φθάνει και πάλι τα 5 έως και 6 Μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει με τη μέγιστη τιμή της να κυμαίνεται γύρω από τους 30°C.  Από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των Δυτικών ανέμων ενώ και η θερμοκρασία υποχωρεί λίγο ακόμη με τις ελάχιστες τιμές να επανέρχονται σε φθινοπωρινά επίπεδα και τις μέγιστες να είναι κάτω από τους 30°C.