Σε Άγιο Τίτο, Άγιο Ιωάννη, Καπετανάκειο και Τάλω ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς,  στο 6ο και 44ο  Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Τίτο, στο Καπετανάκειο και στο 8ο Γενικό Λύκειο στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού,  παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη.

Ο Δήμαρχος μίλησε στα παιδιά για την σημασία των σχολικών χρόνων στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και αφού τους επεσήμανε ότι όσα πρόσωπα κι αν περάσουν από τη ζωή τους, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ, τα προέτρεψε να τους ακούν και τους σέβονται, να μελετούν δίχως όμως να αμελήσουν να παίζουν και να αθλούνται καθημερινά.

Ειδικά στο Καπετανάκειο,  αναφέρθηκε και στις εργασίες αποκατάστασης του σχολείου που βρίσκονται ήδη μπροστά από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι , εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα,  του χρόνου τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα αρχίσουν να μπαίνουν στο καινούργιο κτίριο.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και το σχολικό συγκρότημα στον Τάλω, όπου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη του έγινε αναλυτική ενημέρωση από τους καθηγητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεσμεύτηκε, ότι όπως έγιναν ήδη κάποιες σημειακές παρεμβάσεις για λόγους ασφαλείας, θα γίνουν στο άμεσο μέλλον και όσες άλλες χρειαστούν.

 

 

Δήλωση του Δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 

  «Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

        Ο Δήμος Ηρακλείου, στο μέτρο των δυνατοτήτων του,  θα σταθεί και φέτος στο πλευρό τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών τους.

Καλή σχολική χρονιά».