Στην ενορία Λενταριανών θα εορτασθεί με κάθε λαμπρότητα και ευλάβεια η μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή 

Η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού αποτελεί έναν σπουδαίο εορτολογικό σταθμό του εκκλησιαστικού έτους. Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της.

Πηγές της εκκλησιαστικής μας ιστορίας αναφέρουν ότι η εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης είχε καθιερωθεί από τα αρχαία χρόνια, ίσως μάλιστα να είχε καθιερωθεί και από αυτόν τον Μέγα Κωνσταντίνο, κατά προτροπή προφανώς της μητέρας του Αγίας Ελένης, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα, γύρω στο 330 μ.Χ.

Στην ενορία Λενταριανών θα εορτασθεί με κάθε λαμπρότητα και ευλάβεια η μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας που ευρίσκεται επὶ της οδοὺ Βαρδουλάκηδων κατά το ακόλουθον πρόγραμμα:

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ώρα 07.00 μ.μ.

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός στο τέλος του οποίου θα πραγματοποιηθεί λιτανευσις εις τας οδούς Ιακώβου Μανωλέση, Στέφανου Πρώιμου, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, Δημητρίου Μιχελογιάννη, Βαρδουλάκηδων.

Ώρα 10.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις.
 
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου από ώρας 07.15 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

06.30 μ.μ. Εσπερινός ~ κτητορικόν μνημόσυνον και χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

Των Ιερών ακολουθιών θα προεξάρχει ο προσωρινός εφημέριος της ενορίας μας Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Απαγορεύονται πάσης φύσεως έρανοι.
Εκ της ενορίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook