Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του χθεσινού επεισοδίου Αστυνομικών και κατοίκων των Ζωνιανών το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού. Για το συμβάν η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στα γεγονότα, αλλά περιλαμβάνει και το επεισόδιο μεταξύ Αστυνομικού Διευθυντή και Υπαστυνόμου το οποίο προκαλεί ερωτηματικά και για το οποίο έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τα προαναφερόμενα γεγονότα εξεδόθησαν ανακοινώσεις τόσο από την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης  , όσο και από την Ένωση Ειδικών Φρουρών Αττικής η οποία μάλιστα αφήνει και σαφείς αιχμές περί κουκουλώματος και καλεί την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να πάρει θέση

Στην ανακοίνωση της η Γ.Α.Δ. Κρήτης αναφέρει:

Πρωινές ώρες σήμερα (20-08-2011), στο πλαίσιο αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζωνιανών του Δήμου Μυλοποτάμου, για τον εντοπισμό φυτείας κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πενήντα (50) περίπου αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. περίπου, όπου άγνωστα άτομα είχαν εκριζώσει και καταστρέψει τα δενδρύλλια κάνναβης. Ακολούθησε εξερεύνηση του χώρου από αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών και ανευρέθησαν πειστήρια (κατεστραμμένα δενδρύλλια κάνναβης κ.λ.π.), τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε απόσταση ενός (1) χιλιομέτρου περίπου από το χώρο της φυτείας, όπου αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτύξει μπλόκο σε αγροτική οδό που οδηγούσε στο χώρο της φυτείας, 33χρονος ημεδαπός, οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό όχημα με συνεπιβάτες έναν 31χρονο ημεδαπό και ένα άγνωστο άτομο, επιχείρησε με επικίνδυνους και συνεχείς ελιγμούς να διασπάσει το μπλόκο, κινούμενος κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων αστυνομικών, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά.

Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιηθεί το φορτηγό με βολές στα ελαστικά του, ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας επικίνδυνους ελιγμούς, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται μαζί με τους δύο συνεπιβαίνοντες. Από αστυνομικό που συμμετείχε στην επιχείρηση, διαπιστώθηκε η ύπαρξη όπλου εντός του οχήματος.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, Αστυνομικός Διευθυντής χειροδίκησε κατά Υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι αδυνατούσε να κατανοήσει και εκτελέσει τις εντολές του.

Σε βάρος του οδηγού του οχήματος σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη φθορά, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παράβαση Κ.Ο.Κ., ενώ για τους δύο συνεπιβαίνοντες για αντίσταση, εξύβριση και απειλή. Επίσης, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη 50χρονου ημεδαπού για εξύβριση και απειλή κατά των αστυνομικών, καθώς και κατά αγνώστων δραστών για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Προανάκριση ενεργείται, υπό την εποπτεία και παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η ανακοίνωση των ειδικών φρουρών Κρήτης καταδικάζει την απροκάλυπτη χρήση βίας από μερίδα κατοίκων της περιοχής ενώ αναφέρει οτι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ με αφορμή το περιστατικό μεταξύ των δύο αστυνομικών

Η ανακοίνωση επισημαίνει:

 \”Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα την 20-8-2011 στα Ζωνιανά και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης καταδικάζει την απροκάλυπτη χρήση βίας (πέτρες κατά αστυνομικών) κατά αστυνομικών υπαλλήλων από μερίδα πολιτών των Ζωνιανών με σκοπό την αποφυγή σύλληψης παραβατικών στοιχείων και συγκεκριμένα ενός πολίτη, ο οποίος είχε παράνομα στην κατοχή του πολεμικό όπλο.

Επειδή η προανάκριση είναι σε εξέλιξη και από ό,τι γνωρίζουμε ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης αναμένει τα αποτελέσματα της και αναλόγως, αν χρειαστεί, θα κινηθεί\”.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών Αττικής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Με µεγάλη µας λύπη πληροφορούµαστε γεγονότα που εκτυλίσσονται στην περιοχή του Μυλοποτάµου    και ειδικότερα στα Ζωνιανά,  επαναφέροντας γεγονότα του πρόσφατου αλλά πολύ ζοφερού παρελθόντος.

Σύµφωνα µε τα καταγγελλόµενα άντρες της δύναµης του Τ.Α.Ε Μυλοποτάµου χθες το βράδυ «ανακάλυψαν» χασισοφυτεία εντός του χωριού των Ζωνιανών. Σήµερα το πρωί προσήλθαν για την σχετική επιχείρηση εκρίζωσης (κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν φυλασσόταν ) µαζί µε την Ο.Ε.Α και παρουσία δύο Αστυνοµικών ∆ιευθυντών.  Κάτοικοι του χωριού όµως µε αυτοκίνητα εµπόδισαν την είσοδό τους και τραυµάτισαν δύο συναδέλφους οι οποίοι και διακοµίσθηκαν στο Νοσοκοµείο.

Κάτοικος του χωριού επίσης έφερε όπλο τύπου Καλάσνικωφ και απείλησε τις δυνάµεις,  µε αποτέλεσµα να µην προσεγγίσουν στο χώρο.  Αστυνοµικοί που κινήθηκαν να συλλάβουν τον ένοπλο διατάχθηκαν να αποχωρίσουν. Μάλιστα  µας καταγγέλθηκε ότι Αστυνοµικός ∆ιευθυντής προκειµένου να αποτρέψει τη σύλληψη κινήθηκε εναντίον αξιωµατικού και χειροδίκησε (τον χαστούκισε) αφού εκείνος  επέµενε να συλληφθεί ο οπλοφόρος δράστης.

Η επιχείρηση έκλεισε µε δύο τραυµατίες αστυνοµικούς,  έναν ασύλληπτο οπλοφόρο,  έναν αξιωµατικό χτυπηµένο από χέρι όµως ∆ιευθυντή της Αστυνοµίας και µια χασισοφυτεία η οποία ποτέ δεν «έπεσε» στα χέρια της Αστυνοµίας αφού δόθηκε η άνεση όχι µόνο να εκριζωθεί από τους «καλλιεργητές της» αλλά και να καεί ακόµα ώστε να χαθούν τα ίχνη του εγκλήµατος.

Πολύ περιληπτικά αναφερθήκαµε στο καταγγελλόµενο γεγονός,  που όµως λεπτοµερέστατα περιγράφει και φωτογραφίζει σοβαρά ενδεχόµενα παράβασης καθήκοντος,  διαφθοράς και «κουκουλώµατος»  υποθέσεων που έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα,  την Αστυνοµία,  αλλά και οικογένειες αστυνοµικών που εξ αιτίας τους ζουν τραγικά οικογενειακά δράµατα.

Καλούµε την ηγεσία µε το παρών έγγραφο µας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για ακόµη µια φορά, καθαρίζοντας νωρίς τυχόν απόστηµα που έχει ή πάει να δηµιουργηθεί στην γνωστή ευαίσθητη περιοχή, κινώντας την διαδικασία έρευνας και απόδοσης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook