Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων

“Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων σήμερα, παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χαιρετίζει την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για έγκριση της πρότασης του Δήμου Χανίων για την κατασκευή 8 σχολικών μονάδων και την ανακατασκευή του Πάρκου Eιρήνης και Φιλίας, προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ. 

Με την απόφαση αυτή γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για να λυθούν οριστικά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε υποδομές σχολικής στέγης στο Δήμο μας, κυρίως στις περιαστικές περιοχές, καθώς όπως είναι γνωστό οι σχολικές μονάδες που λειτουργούν σήμερα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών, με αποτέλεσμα  πολλές εκατοντάδες μαθητών και εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες. Ήρθε πλέον η στιγμή  τα Χανιά να ξεχάσουν τις προκάτ αίθουσες και οι αυλές των σχολείων να πάρουν την αρχική τους μορφή και διάσταση. 

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Χανίων και τα στελέχη του Δήμου που μετά από μεγάλη και επίμονη προσπάθεια, κατάφεραν να έχουμε σήμερα την έγκριση της πρότασης για την κατασκευή των 8 νέων σχολικών μονάδων. Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται μέχρι την τελική ολοκλήρωση των σχολείων. 

Εμείς ως Ένωση Γονέων θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες του Δήμου στη δύσκολη αυτή προσπάθεια, ελπίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια τα παιδιά μας θα κάνουν μάθημα στα νέα αυτά σχολεία. Η σχολική χρονιά αρχίζει με  τους καλύτερους οιωνούς και έτσι ευχόμαστε να ολοκληρωθεί, με υγεία και  χαμόγελα.

Ο Πρόεδρος: Γρηγόρης Γκουλούσης
Ο Γραμματέας: Κώστας Μπροκαλάκης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook