Τον περασμένο Ιούνιο, η δημοσιογράφος Μάγια Σπανουδάκη στο blog της blackcathania.blogspot.gr, είχε σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί σε μια διασταύρωση πέντε δρόμων στον Γαλατά.

Όπως έγραφε χαρακτηριστικά «Υπάρχει σαφής προτεραιότητα στο σημείο που απαντούν οι “πέντε” δρόμοι στο σημείο που βρίσκεται το Γήπεδο του Γαλατά. (Στην φωτό διακρίνονται η άνοδος προς Αγιον Αντώνιο, ο δρόμος που έρχεται από το Καλαμάκι, και στα αριστερά διακρίνεται το τοιχίο του Γηπέδου Γαλατά).

Ειδικότερα, ο κεντρικός που οδηγεί στον Γαλατά (Ελευθερίου Βενιζέλου, η ανηφόρα) φυσικά είναι ο κύριος δρόμος και φυσικά έχουν προτεραιόητα οι οδηγοί που κινούνται σε αυτόν. Όμως… η εφαρμογή από τους δεκάδες οδηγούς, ειδικά τα πρωινά που όλοι πάμε τα παιδιά μας στα σχολεία της περιοχής είναι διαφορετική.

Η κάθοδος (από τα σχολεία) έχει ένα τεράστιο ΣΤΟΠ! Αλλά οι γονείς που διαβαίνουν καθημερινά το δρόμο (έχοντας αφήσει ήδη τα παιδιά στο σχολείο)βιάζονται. Και δεν σταματάνε ποτέ παρόλο το τεράστιο ΣΤΟΠ. Οι οδηγοί που ανεβαίνουν την Ε.Βενιζέλου και έχουν προτεραιότητα και για στρίψουν αριστερά (προς Αγιο Αντωνιο) πολύ συχνά αναγκάζονται να πατήσουν απότομα φρένο γιατί το ΣΤΟΠ παραβιάζεται διαρκώς.

Όταν τρακάρουν, ας προσευχηθούμε όλοι μαζί να μην υπάρχουν θύματα….»

Σήμερα, πρώτη ημέρα ουσιαστικής λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου η κα Σπανουδάκη επανέφερε την ανάρτηση στην σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας:

«Αν κάποιος έβλεπε σήμερα το πρωί το απίστευτο μποτιλιάρισμα -που ξεκινούσε από το δημοτικό σχολείο και έφτανε στην διασταύρωση- ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. Το πρόβλημα;;;;;

Οι οδηγοί παρότι μεταφέρουν τα παιδιά τους δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παραβιάζουν όλα τα άρθρα περί προτεραιότητας κτλ.. και φυσικά αυτή η τραγική “ομάδα” που μεταφέρει τα παιδιά στο σχολείο με μηχανή δίχως κράνος…»

Αυτά προς γνώση και των αρμοδίων……

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook