Αναχώρησαν τα ξημερώματα οι μετανάστες μετά τον ντόρο για τις συνθήκες διαβίωσής τους – Μεταφέρονται στη Σύρο και από εκεί σε κάποιο άλλο νησί που υπάρχει κατάλληλη υποδομή

Τα ξημερώματα αναχώρησαν από το Ηράκλειο οι μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες φιλοξενούνταν στο κτίριο των λιμενεργατών στον ΟΛΗ.

Οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί στο Ηράκλειο προσωρινά όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε ακυβέρνητο ανοιχτά της Σαντορίνης.

Συνολικά από το Ηράκλειο αναχώρισαν 69 από τους 72 μετανάστες, ενώ στην πόλη παρέμεινε μια οικογένεια με ένα βρέφος το οποίο έχριζε νοσηλείας.

Η μεταφορά φαίνεται πς έγινε μετά τις αντιδράσει που προκλήθηκαν χθες για τις συνθήκες κάτων από τις οποίες ζούσαν οι μετανάτες.

Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι φορείς στη χθεσινή σύσκεψη, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς του υπουργείου, το οποίο επέκριναν για πλήρη αδιαφορία και μηδενική οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενη “φουρνιά” μεταναστών που διασώθηκαν και έφυγαν από το Ηράκλειο για να πάρουν τη θέση τους οι 72 επόμενοι, μεταφέρθηκαν στον Πειραιά με ο πλοίο της γραμμής και δεν παρελήφθησαν από καμία οργάνωση, κρατική η ΜΚΟ.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook