Από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Σκοπός του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ είναι να προσφέρει στους  εκπαιδευόμενους τις απαραίτητες γνώσεις για την παραγωγή κεραλοιφής και εκχυλισμάτων βοτάνων, αλλά και τις χρήσεις τους και παράλληλα, να τους φέρει σε επαφή με τα μελισσοκομικά προϊόντα και τα οφέλη τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η κεραλοιφή είναι κρέμα φτιαγμένη με 100% αγνά υλικά, είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις σπουδαίες ιδιότητές της, καθώς είναι κατάλληλη για σχεδόν όλες τις δερματικές παθήσεις, χωρίς να δημιουργεί παρενέργειες.

Ενότητες Σεμιναρίου:

Έλαια βάσης και ιδιότητες
Μελισσοκομικά προϊόντα στην κεραλοιφή
Αιθέρια έλαια και ιδιότητες
Οδηγίες ασφαλούς χρήσης αιθέριων ελαίων
Βότανα και ιδιότητες
Βοτανόλαδα-βάμματα-ανθόνερα.
Φτιάχνουμε το δικό μας βοτανόλαδο.
Εξοπλισμός παρασκευής κεραλοιφής- Οδηγίες παρασκευής κεραλοιφής
Συνταγή κεραλοιφής- Πρακτική εξάσκηση.

Το κόστος του προγράμματος είναι 110€ ανά συμμετοχή.

Χρόνος Διεξαγωγής : 15 ώρες

Ημέρες Διεξαγωγής: Τρίτη 19/09, Πέμπτη 21/09 και Τρίτη 26/09 από 17:00 έως 21:15

Εισηγήτρια: Μαρία Δρούλου, πτυχιούχος εκπαιδευτικός, έχει υπηρετήσει στην εκπαίδευση ως αναπληρώτρια για 6 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μελισσοκομίας και παραγωγής φυτικών καλλυντικών. Από το 2012 εργάζεται ως επαγγελματίας μελισσοκόμος. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με διδακτικό αντικείμενο τη Μελισσοκομία, την παραγωγή σαπουνιού και φυτικών καλλυντικών και συνεργάζεται με συλλόγους, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Σχολεία Α/βαθμιας και Β/θμιας σε πρότζεκτ και θεματικές εβδομάδες.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302736 & 302730, φαξ 2810-227189, [email protected] από 09:00 έως 14:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook