Έντονη οσμή σε όλο το παραλιακό μέτωπο – Έκκληση δημάρχου: Μην κάνετε μπάνιο στη θάλασσα – Παρά τις διαβεβαιώσεις του Κουρουμπλή ότι η στεγανοποίηση πέτυχε και δεν υπάρχει κίνδυνος για διαρροή, μετά τη Σαλαμίνα, τη Φρεαττύδα, το Φάληρο η ρύπανση έφτασε και στη Γλυφάδα

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η ρύπανση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη».
Μετά τη Σαλαμίνα που δέχτηκε το πρώτο κύμα του πετρελαίου που διέρρευσε από το βυθισμένο πλοίοι, χθες το βράδυ «μαύρισε» η Πειραϊκή, ενώ σήμερα όσοι πλησίασαν την παραλία σε  Αγιος Κοσμά και Καλαμάκι είδαν και εκεί την ίδια εικόνα με αυτή που βλέπουν μέρες τώρα οι κάτοικοι της Σαλαμίνας. 

Οι φόβοι για επέκταση της ρύπανσης που εκφράστηκαν από την πρώτη στιγμή επιβεβαιώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης όταν η πετρελαιοκηλίδα έφτασε στη Γλυφάδα. 
Μάλιστα ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου από την πρώτη στιγμή έχει θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ προέτρεψε και τους λουόμενους να αποφεύγουν να κατέβουν στην παραλία. 

Ο δήμαρχος Γλυφάδας με ανάρτησή του στο facebook τονίζει: 

«Δυστυχώς η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο μας το παραλιακό μέτωπο.

Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων.

Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα».

Στην ίδια ανάρτηση έχει επισυνάψει και πολλές φωτογραφίες από την παραλία της Γλυφάδας, στις οποίες φαίνεται η έκταση της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook