Με μικρές μεταβολές και ανάμεικτα πρόσημα έκλεισαν και την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο πράσινο γύρισαν τελικά οι δείκτες στη Νέα Υόρκη, μετά από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα.

Στην Ευρώπη, oι ειδήσεις για τα κέρδη της Shell (χαμηλότερα των εκτιμήσεων) και τα στοιχεία για την Banco Santander, η οποία επλήγη από τις χαμηλότερες τιμές κατοικιών.

Αντίστροφα λειτούργησαν στην κίνηση των δεικτών οι διαβεβαιώσεις από την ΕΚΤ για τον πληθωρισμό και, αργότερα, η μείωση του αριθμού των νέων ανέργων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Στη Νέα Υόρκη, ενθαρρυντικά λειτούργησαν επίσης και τα θετικά στοιχεία για ενίσχυση του δείκτη υπηρεσιών SIM και των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιανουάριο και το Δεκέμβριο αντίστοιχα.

Kαλύτερα των αναμενόμενων τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο, που οδήγησαν στο πράσινο και τις Costco Wholesale, Limited Brands, Nordstrom, Gap.

Στο κόκκινο όμως η μετοχή της φαρμακευτικής Μerck, μετά τα απογοητευτικά της αποτελέσματα.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,14% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,7%. Πτώση 0,3% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.062,26 μονάδες με άνοδο 0,17% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,16%. Με άνοδο 0,24% έκλεισε ο S&P500.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook