Χωρίς καθαρίστρια έμεινε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών – Εξαγριωμένοι οι γονείς με τον Δήμο – Οι Δάσκαλοι σε καθήκοντα …καθαρίστριας

Στο απροχώρητο έφτασε σήμερα το θέμα της καθαριότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών, με ορισμένους γονείς σήμερα το πρωί να παίρνουν παιδιά τους και να φεύγουν από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις καθαρίστριες του Δήμου έχουν περάσει από το συγκεκριμένο σχολείο, όλες αποχώρησαν, με τις δυο από αυτές να φεύγουν με αναρρωτική άδεια.

Έτσι λοιπόν το σχολείο έμεινε χωρίς προσωπικό καθαριότητας. Χαρακτηριστική περίπτωση ότι την ημέρα του Αγιασμού οι γονείς ειδοποιήθηκαν να μην επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου διότι υπάρχουν γυαλιά! Γυαλιά τα οποία βρίσκονται εκεί ακόμα και αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr,την Κυριακή ο Σύλλογος Γονέων προσέλαβε δυο ιδιωτικές καθαρίστριες να δώσουν μια προσωρινή λύση ενώ έκτοτε οι δασκάλες είναι αυτές που προσπαθούν να διατηρήσουν όσο δύναται την καθαριότητα στο σχολείο.

Ουσιαστικά όμως, από την Δευτέρα μέχρι σήμερα το σχολείο έμεινε χωρίς καθαρίστρια, με αποτέλεσμα στις τουαλέτες του Δημοτικού, η δυσοσμία να είναι ανυπόφορη, με ακαθαρσίες (χώματα, σκουπιδάκια κτλ) να εντοπίζονται και στους υπόλοιπους χώρους.

Έπειτα από πιέσεις γονέων και των δασκάλων, λίγο μετά τις 11 το πρωί , έστειλαν από την διεύθυνση περιβάλλοντος μια καθαρίστρια για σήμερα και αύριο, και δόθηκε μια προσωρινή λύση με την γυναίκα να βάζει όσο μπορεί μια τάξη στο σχολείο των Μουρνιών.

Εξαγριωμένοι είναι οι γονείς των μικρών παιδιών που δείχνουν αποφασισμένοι να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Χανίων αν δεν βρεθεί άμεσα λύση καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία 340 ψυχών, όπως μας λένε οι ίδιοι, ενώ οι πιέσεις από την πλευρά του σχολείου προς τον Δήμο είναι αλλεπάλληλες αλλά άκαρπες.

Τα πρόβληματα ωστόσο στο συγκεκριμένο σχολείο δεν σταματούν εδω. Στον χώρο του γηπέδου, τα σύρματα γίνονται επικίνδυνα για τους μικρούς μαθητές του σχολείου. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, τίθεται θέμα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας για τα παιδιά.

Και σε αυτή την περίπτωση το σχολείο μερίμνησε και απέστειλε έγγραφο από πέρυσι στον Δήμο Χανίων, παρ’ όλα αυτά απάντηση δεν ήρθε ποτέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook