Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του εορτασμού των πενήντα ετών από της ιδρύσεώς της, διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο Αγιογραφίας, με θέμα: «Το φως της Αγίας Γραφής ως πηγή έμπνευσης στην βυζαντινή τέχνη».

Το παρόν Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 μέχρι και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος (Κολυμπάρι Χανίων). Σκοπός του Συνεδρίου είναι η συνάντηση, η αλληλογνωριμία, η συζήτηση για τις ποικίλες  καλλιτεχνικές τάσεις στο χώρο της Αγιογραφίας, καθώς και για το μέλλον της Αγιογραφίας στην Κρήτη.

Η Έκθεση Αγιογραφίας θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας και θα διαρκέσει έως και 15 Δεκεμβρίου 2017. Θα συνοδεύεται από έναν καλαίσθητο κατάλογο με έργα των συμμετεχόντων, με την ευγενή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε Αγιογράφους από όλη την Κρήτη, καθώς και σε σχετικούς εκκλησιαστικούς και άλλους Φορείς. 

Σας παρακαλούμε, εάν το επιθυμείτε, να δηλώσετε τη συμμετοχή σας το αργότερο έως τις 15 Οκτωβρίου 2017, αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], Κωνσταντίνα Στεφανάκη, Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ.

Οι Περιλήψεις, καθώς και η επιλογή των έργων Αγιογραφίας, θα τεθούν υπ’ όψιν της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, η οποία και θα αποφασίσει για την αποδοχή ή μη των Ανακοινώσεων στο Συνέδριο, ενημερώνοντάς σας το αργότερο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2017.

Για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία μπορείτε να ενημερωθείτε από την Κωνσταντίνα Στεφανάκη, Υπεύθυνη του Συνεδρίου, στα τηλέφωνα 2824022245 και 22500 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]