Ήταν αποφασισμένη να μην τον αφήσει να την πάρει και τα κατάφερε

Αποφασισμένη με κάθε τρόπο να προφυλάξει την τσάντα της ήταν μια νεαρή φοιτήτρια από το Γιοχάνεσμπουργκ, η οποία καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να δίνει μάχη στο δρόμο με ένοπλους ληστές, οι οποίοι προσπάθησαν να της την αρπάξουν.

Ακόμα και με το όπλο κολλημένο στο κεφάλι της, η Noxolo Ntusi αρνήθηκε πεισματικά να αφήσει την τσάντα. Είχε γαντζωθεί πάνω της και όλες οι προσπάθειες του κακοποιού να της την αποσπάσει έπεσαν στο κενό.

Βλέποντας το βίντεο που κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου πολλοί θεατές θα σκεφτούν ότι η 26χρονη φοιτήτρια μοριακής βιολογίας είναι πραγματικά ανόητη και ότι η επιμονή της να κρατήσει μια φαινομενικά… φτηνή και πρόχειρη τσάντα θα μπορούσε εύκολα να της στοιχίσει την ίδια της τη ζωή. 

Εν μέρει, μία τέτοια εκτίμηση είναι σωστή, όπως η ίδια παραδέχτηκε στο BBC που την προσέγγισε όταν το βίντεό της έγινε viral.

 

Ωστόσο, ο λόγος που την έκανε να πολεμήσει με τόση αγριότητα για να κρατήσει την τσάντα δεν είναι η… αδυναμία που έχει στο εν λόγω αξεσουάρ ούτε το χρηματικό ποσό που είχε στο εσωτερικό του. Ο λόγος πίσω από την άρνησή της να την παραδώσει είναι απλώς ότι μέσα βρισκόταν το μοναδικό αντίγραφο της πτυχιακής της εργασίας, η απώλεια του οποίου θα καθυστερούσε την αποφοίτησή της για έναν ολόκληρο χρόνο.

«Σκεφτόμουν το πτυχίο μου. Είχα σχεδόν τελειώσει το γράψιμο και δεν θα τους άφηνα να κλέψουν την εργασία», είπε η δεσποινίδα Dusi στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας πάντως ότι – αν είχε περισσότερο χρόνο να σκεφτεί – πιθανόν να παρέδιδε την τσάντα, αφού δεν αξίζει να σκοτωθεί κανείς… ακόμα και για μια πτυχιακή.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook