Κοινή προσπάθεια με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των αστικών ιατρικών αποβλήτων ξεκινάει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου (Ι.Σ.Η.).

Σε κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΕΣΔΑΚ, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Χάρης Μαμουλάκης και Παύλος Μπαριτάκης αντίστοιχα και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Ι.Σ.Η. Χάρης Βαβουρανάκης και Γιώργος Κοχιαδάκης αντίστοιχα, έθεσαν το πλαίσιο της συνεργασίας, τους στόχους και την μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί. 

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η χωροθέτηση και δημιουργία σημείων συλλογής των αστικών ιατρικών αποβλήτων, σε ειδικούς μεταλλικούς κάδους καθώς και η ενημέρωση των μελών του Ι.Σ.Η. για την όλη διαδικασία, που βασίζεται στη φιλοσοφία της διαλογής στην επαγγελματική πηγή.
 
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης: «Πρόκειται στην ουσία για την ανάπτυξη ενός ακόμα νέου ρεύματος αποβλήτων. Ξεκινάμε πιλοτικά από την πόλη του Ηρακλείου και σταδιακά επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε όλους τους Δήμους – μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., με τις ανάλογες συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς. Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τα μέλη της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου για την θέρμη με την οποία ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια και προκαταβολικά όλα τα μέλη του Ι.Σ.Η που είμαι βέβαιος ότι θα αγκαλιάσουν το πρόγραμμα».
 
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση στην διαχείριση των αστικών ιατρικών αποβλήτων. Ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. διαθέτει και την τεχνογνωσία αλλά και την δυναμική για να την αναπτύξει αποτελεσματικά και να διαχειριστεί με ευαισθησία αυτά τα απόβλητα, αρχικά από το Ηράκλειο και με στόχο να επεκταθεί σε όλους τους Δήμους – μέλη μας».
 
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης δήλωσε: «Ανταποκρινόμαστε με χαρά σε αυτή την πρόσκληση για συνεργασία με τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με στόχο την διαχείριση των αστικών ιατρικών αποβλήτων. Ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. άλλωστε είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για αυτό και με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που διακρίνει τα μέλη μας και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς».
 
Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιώργος Κοχιαδάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Πρόκειται για μια συνεργασία πολύ σημαντική, με πολλαπλά οφέλη τόσο για τα μέλη μας όσο και για την κοινωνία, την οποία και χαιρετίζουμε. Το επόμενο στάδιο είναι τώρα η σωστή χωροθέτηση των σημείων όπου θα εγκατασταθούν οι ειδικοί μεταλλικοί κάδοι συλλογής, σε πρώτη φάση στην πόλη του Ηρακλείου και στη συνέχεια και περιφερειακά, με στόχο να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook