«Στο Υπουργείο Υγείας χαίρονται και νιώθουν ικανοποιημένοι για τις ‘’μεταρρυθμίσεις’’, ενώ η θέση της Ελλάδας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης για την υγεία έχει πέσει κατά 15 θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος!!»
 
 Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Χανίων  την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της Οννεδ Χανίων Δημήτριος Μπατάκης και ο Υπεύθυνος Τομέα Υγείας Κωνσταντίνος Ζήσης
 
Κι όμως! Μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στο διεθνούς φήμης επιστημονικό περιοδικό ‘’The Lancet’’ με ερευνητές του Ινστιτούτου Μετρήσεων της Υγείας και Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η κατάταξη της χώρας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης για την υγεία (Sustainable Development Goals) του 2016.

Η βιώσιμη ανάπτυξη για την υγεία αποτυπώνεται μέσω των δεικτών υγείας (υπέρβαρα παιδιά, Κάπνισμα, δείκτες νοσηρότητας και θνησιμότητας, κατανάλωση αλκοόλ, αυτοκτονίες) κ.α. Η βαθμολόγηση γίνεται από το 0-100, με το 0 να  αποτελεί η χαμηλότερη βαθμολογία και το 100 η υψηλότερη. Η χώρα μας σύμφωνα με την μελέτη, κατατάσσεται πλέον στην 41ηθέση με 68 μονάδες, δηλαδή κατά 15 θέσεις χαμηλότερες από την μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2016 στο ίδιο περιοδικό και αφορούσα τα SDG 2015.

Άραγε, στο Υπουργείο Υγείας έχουν γνώση της εν λόγω μελέτης; Τι έχουν να πουν για τα ευρήματα; Ας αφήσει τις κοσμοθεωρίες, λοιπόν, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι παρέλαβε ένα Σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση και το διέσωσε! 

Δείτε παρακάτω τους πίνακες από την μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες (Πίνακας 1) και από την μελέτη του προηγούμενου έτους (Πίνακας 2).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook