Συλλαλητήριο οργανώνουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας οι αγρότες της Κρήτης, την ώρα της ομλίας του πρωθυπουργού στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Στην ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Αρχανών Αστερουσίων, Ηρακλείου και Τυμπακίου αναφέρεται:

Τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας πουλάνε το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», που έχει στόχο να υπηρετήσει τα κέρδη μεγαλεμπόρων, βιομήχανων, των μονοπωλίων στην αγροτική παραγωγή, αυτών που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θα μας πουλήσει η κυβέρνηση στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, 20 – 21 Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο.

Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αυτή η «δίκαιη ανάπτυξη» θα είναι μια από τα ίδια: χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα, λιγότερες επιδοτήσεις – ενισχύσεις, ακριβότερα αγροτικά εφόδια, πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και χαράτσια. Από την άλλη, θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση γης – παραγωγής – εμπορίας των προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλίων, μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Για την κυβερνητική πολιτική, που πατάει στην ΚΑΠ και την πολιτική της ΕΕ συνολικά, η λέξη «ανάπτυξη» σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Σημαίνει να μην μείνει η πισίνα του μεγαλοξενοδόχους χωρίς νερό, ενώ εμείς ποτίζουμε πανάκριβα, σημαίνει «ανταγωνιστικά» προϊόντα, δηλαδή κέρδη για μεγαλέμπορους και βιομηχάνους, ενώ για εμάς τιμές της πείνας και της ξεφτίλας, σημαίνει «φιλικό φορολογικό περιβάλλον» για τους επενδυτές και χαράτσωμα του λαού, σημαίνει τεράστια κέρδη για τον ανάδοχο του ΒΟΑΚ, ενώ εμείς θα τον χρυσοπληρώνουμε με φόρους και διόδια, ενώ το αγροτικό δίκτυο ρημάζει, σημαίνει στήριξη των τραπεζών εις βάρος μας με τα κόκκινα δάνεια, εγκατάλειψη των κέντρων υγείας, και άλλα πολλά. Αυτή είναι η ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής: οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Γιατί σε αυτή την οικονομία, σε αυτή την κοινωνία, ανάπτυξη πάει να πει ανάπτυξη του μεγάλου παραγωγού και καταστροφή του μικρομεσαίου.

Με τους αγώνες μας, με το συντονισμό των αγωνιζόμενων Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, συνεχίζουμε να παλεύουμε για επιβίωση, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στόχο έχουμε να βάλουμε φρένο στην ΚΑΠ και τη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα. Η προοπτική των αγώνων μας βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική ανάπτυξη, που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτό το δρόμο, όμως, θέλει να βάλει εμπόδια η κυβέρνηση, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Μιλάει για «οργανωτική ανυπαρξία» του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, όταν σε όλη την Ελλάδα φτιάχνονται νέοι ή ανασυγκροτούνται οι υπάρχοντες αγροτικοί σύλλογοι. Παραβλέπει την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, όπου συσπειρώνονται δεκάδες αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες, και θέλει να φτιάξει ένα αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, συνομιλητές που να λιβανίζουν την πολιτική τους, να εκθειάζουν την ΚΑΠ, να κοροϊδεύουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους ότι εδώ όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο που ενώ διαγράφει όλους τους υπαρκτούς Αγροτικούς Συλλόγους, κρατάει και αναβαθμίζει τον μεγαλύτερο διαφημιστή της ΚΑΠ και της ΕΕ, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Πρέπει να δυναμώσει η φωνή των μικρομεσαίων αγροτών για την απόσυρση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση!

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να κάνουν στη μπάντα τα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης», εκείνους που μας τα πουλάνε και εκείνους που στα λόγια την πολεμάνε, όπως οι αγροτοπατέρες της έκπτωτης ΟΑΣΝΗ, που εκπροσωπούν μονάχα τον εαυτό τους, που ήταν διαχρονικά στήριγμα της ανάπτυξης των μεγαλοαγροτών, των ενώσεων και των μεγαλεμπόρων, και τώρα καλούν σε κινητοποιήσεις επειδή δεν τους κάλεσε η κυβέρνηση στο συνέδριο.

Δίνουμε τη δική μας απάντησή με τους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης, με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα σωματεία τους, Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, 6 μμ στην πλατεία Κορνάρου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook