Οι φωτεινοί σηματοδότες στην είσοδο του Πολυτεχνείου Κρήτης, δεν λύνουν το πρόβλημα τονίζει η Κίνηση Κατοίκων του Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών

Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση αναφέρει

“Στείλαμε ένα μήνυμα. Ελπίζουμε να το λάβουν αυτοί που πρέπει. Θα είμαστε παρόντες και σε εγρήγορση, μέχρι να γίνουν τα αυτονόητα..

Η Κίνηση Κατοίκων του Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών ξεκίνησε τη δράση της με αιτία το δραματικό γεγονός του θανάτου δυο νέων παιδιών την 17η Αυγούστου 2017 έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το γεγονός αυτό προστέθηκε στα τόσα άλλα δυστυχήματα που έχουν συμβεί στο σημείο στο παρελθόν. Οι πολίτες αγκάλιασαν την κίνηση αυτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι έτσι η κίνηση μετρά 2500 μέλη έως σήμερα. 

Είμαστε κάτοικοι κυρίως της περιοχής του Ακρωτηρίου κι έχουμε ενώσει τις φωνές μας με όλους εκείνους που θεωρούν το εγχείρημά μας δίκαιο. Η κίνηση δεν είναι πολιτικά χρωματισμένη, αλλά ως ενεργοί πολίτες έχουμε έντονο προβληματισμό και θέσεις στα γεγονότα. Ζητάμε στοιχειώδη σεβασμό από το κράτος και τους υπευθύνους στην ανθρώπινη ζωή και στην αξιοπρέπειά μας. 

Είμαστε ομάδα ανησυχίας , παρατήρησης, σχολιασμού και δράσης. 

Συγκεκριμένα σε αυτή τη φάση: 

1) Ζητάμε την άμεση διαγράμμιση της Ελευθερίου Βενιζέλου, (ειδικά στο σημείο του ΑΤΜ και της στάσης), από τον κόμβο του Λυκείου Ακρωτηρίου – στο Πολυτεχνείο και μέχρι την πλατεία των Κουνουπιδιανών. Ειδικά στα σημεία που κινδυνεύει η ζωή μαθητών και φοιτητών.

2) Άμεση προτεραιότητα θεωρούμε την κατασκευή ασφαλούς πεζοδρομίου στο σημείο του ατυχήματος με προδιαγραφές όμοιες με αυτό που υπάρχει απέναντι. 

3)Είναι αυτονόητο ότι η τοποθέτηση φαναριών δεν αρκεί. Χρειάζεται γενικότερος σχεδιασμός από ειδικούς. Οι πεζοί αλλά και οι οδηγοί είναι σε συνεχή κίνδυνο και κομφούζιο (δεν υπάρχουν πεζοδρόμιο, μπάρες και ειδικές είσοδοι για αυτούς). 

4) Το πρόβλημα στο σημείο είναι η ταχύτητα των οχημάτων. Ένα φανάρι πιθανότατα θα την αυξήσει. Ζητούμε τη μελέτη από ειδικούς επιστήμονες που θα επιφέρουν τεκμηριωμένα λύση στο σημείο. 

5) Δε σχετιζόμαστε με την εκάστοτε πρυτανεία. Ως πολίτες μας θυμώνει που το όλο θέμα δεν συσχετίζεται με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ένα ίδρυμα με δεδομένη εμβέλεια και σημασία για τον τόπο και την κοινωνία, με 6000 φοιτητές 

6) Ως κάτοικοι των Κουνουπιδιανών και της ευρύτερης περιοχής του Ακρωτηρίου ζητάμε ασφαλή τρόπο να επιστρέφουμε από το πολυτεχνείο και τους χώρους άθλησης που παρέχει στα παιδιά μας. Σημειώνουμε ότι για να επιστρέψουμε ασφαλώς στα Κουνουπιδιανά, χρησιμοποιούμε τον κυκλικό κόμβο εντός της κεντρικής εισόδου του ιδρύματος!!!!.

Θα είμαστε μεθοδικοί και παρόντες. Δε στεκόμαστε στα λόγια. Θα επανέλθουμε σύντομα με συγκεκριμένες κινήσεις, που βρίσκονται στο πλάνο μας και θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Η Συντονιστική Επιτροπή”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook