Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά στο Φραγκοκάστελλο ο εορτασμός του Αγίου Νικήτα και η αναβίωση των αθλητικών αγώνων των Νικητείων.

Τα Νικήτεια αποτελούν ένα πολυσύνθετο ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός που προβάλει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Σφακίων και της Κρήτης ολόκληρης.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παραδοσιακοί και ιστορικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της εορτής, μετά τον Εσπερινό, λόγω της δυνατότητας μετά την φωταγώγηση, στο δημοτικό γήπεδο Φραγκοκάστελλου.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε δοξολογία- εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νικήτα και στη συνέχεια η γιορτή μεταφέρθηκε στο δημοτικό γήπεδο. Ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ζερβός Ιωάννης απεύθυνε καλωσόρισμα και αναφορά στα ιστορικά γεγονότα.

Η τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε με την παρέλαση των αθλητών και αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι η συμμετοχή των νέων αθλητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενη.

Τα παιδιά, οι άνδρες και οι γυναίκες αγωνίστηκαν στα αθλήματα: Δρομικά Αγωνίσματα (100μ κ 1200μ), Αλτικά Αγωνίσματα (Άλμα εις μήκος άνευ φοράς), Αγωνίσματα Ρίψεων (Σφαιροβολία, Δισκοβολία, Κρητικό Βόλι). Ακολούθησε η απονομή των Μεταλλίων στους νικητές των αγώνων και η λήξη των αγώνων.

Μετά ο πέρας των αγωνιστικών δρώμενων η γιορτή συνεχίστηκε στο ιστορικό κάστρο του Φραγκοκαστέλλου με μεγάλη συναυλία, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, από τον Μιχάλη Τζουγανάκη και το συγκρότημα του.

Την μέρα της γιορτής του Αγίου Νικήτα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα από Ιερείς της περιοχής,  παρουσία πλήθους κόσμου.

Η διήμερη γιορτή διοργανώθηκε από τον Δήμο Σφακίων υπό την αιγίδα και την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook