Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καντάνου-Σελίνου Γιώργος Βακάκης συναντήθηκε με την υποδιοικήτρια της 7ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη, στο Ηράκλειο.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου αναφορικά με τα θέματα στελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας, την πλήρη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των περιφερειακών του  ιατρείων.

Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, ανακοινώθηκε πως στην πρόταση που  έχει υποβάλει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προς το Υπουργείο Υγείας για την κατανομή 50 θέσεων ιατρών στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας  ζητήθηκε η έγκριση για την προκήρυξη πρόσληψης  μιας θέσης ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ, στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, πάγιο αίτημα πολλών ετών.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα ανακαίνισης του Περιφερειακού  ιατρείου (Πολιουδοβάρδειο) στην Παλαιόχωρα, οφάκελος είναι ήδη έτοιμος από τον Δήμο ώστε να αναζητηθεί η κατάλληλη χρηματοδότηση και να ξεκινήσουν  οι εργασίες ανακαίνισης.

Έχει δρομολογηθεί η προμήθεια ενός καινούργιου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος  για το Κέντρο Υγείας Καντάνου, για την αντικατάσταση του υπάρχοντος λόγω παλαιότητας.

Τέλος  ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Βακάκης ευχαρίστησε θερμά την υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Γιακουμάκη,για την συνεχή προσπάθεια ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Καντάνου σε ανθρώπινο δυναμικό αφού σε ένα μόλις χρόνο το Κέντρο Υγείας επανδρώθηκε με τρεις επικουρικούς Γενικούς ιατρούς, έναν επικουρικό οδοντίατρο και βρίσκεται στη διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας μιας μόνιμης νοσηλεύτριας  ΤΕ, ενός διοικητικού υπαλλήλου και ενός οδηγού ασθενοφόρου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook