Για ευτελισμό της λειτουργίας της 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα και για αυταρχική συμπεριφορά δημοτικών εκπροσώπων κάνουν λόγο εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων 

Τρεις φιλοζωικές οργανώσεις των Χανίων καταγγέλλουν ότι η 5μελης επιτροπή του Δήμου Χανίων για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων ευτελίζεται εξαιτίας αυταρχικών τακτικών που ακολουθούν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της Επιτροπής ενώ επισημαίνουν ότι ο δήμος αρνείται επί της ουσίας να στηρίξει το έργο των οργανώσεων αυτών που εθελοντικά δρουν για την επίλυση του προβλήματος με τα αδέσποιτα στο δήμο Χανίων.

Με σκληρή γλώσσα, επιτίθενται προσωπικά στον κ. Ε.Κονταξάκη (αρμόδιο αντιδήμαρχο) και τον Μ.Χατζηκυριάκου(επικεφαλή της 5μελους επιτροπής), κατηγορώντας τους ότι “παγώνουν” επί της ουσίας το έργο των οργανώσεων, σε αντιδιαστολή με άλλους δήμους των Χανίων όπου επικρατεί αγαστή συνεργασία μαζί τους.

Ταυτόχρονα καλούν τον δήμαρχο Χανίων να επιληφθεί επί του θέματος προειδοποιώντας ότι θα ακολουθήσει ένα “κύμα ενημέρωσης” για τα όσα “αντιδημοκρατικά και ανεκδιήγητα” όπως λένε συμβαίνουν στις συνεδριάσεις της 5μελούς επιτροπής.

Όπως καταγγέλουν, στην επιτροπή:

“αρνούνται να υπογράψουν την εκ του νόμου σύμβαση με τους δύο φιλοζωικούς συλλόγους της 5μελούς για το εθελοντικό τους έργο, αρνούνται να δώσουν 150 ευρώ για τα έξοδα βενζίνης για ένα ολόκληρο χρόνο για τους εθελοντές, που παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία ενώ ταυτόχρονα αρνούνται να προβλέψουν κονδύλι για την σίτιση των αδέσποτων”

Αναμένεται η απάντηση των εμπλεκομέννων στα όσα καταγγέλουν οι σύλλογοι

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι των Χανίων

“Σκηνές μίας άλλης εποχής στην 5μελή επιτροπή του Δήμου Χανίων για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων”, 

Στην πολύχρονη διάρκεια των πολυεπίπεδων αγώνων μας για την προστασία των ζώων, έχουμε αντιμετωπίσει συχνά την επιθετικότητα, την καχυποψία και την ημιμάθεια διαφόρων συνομιλητών μας. Αυτό που ζήσαμε όμως πριν από λίγες ημέρες στην συνεδρίαση της 5μελούς επιτροπής του δήμου Χανίων για τα αδέσποτα ζώα, μόνο ως αναβίωση μιας άλλης εποχής θα μπορούσε να συγκριθεί, μιας εποχής όπου η Δημοκρατία, η πολυφωνία και ο διάλογος ήταν ένα μακρινό όνειρο.

Στα πρόσωπα του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ε. Κονταξάκη και του επικεφαλής της 5μελούς Επιτροπής, κ. Μ. Χατζηκυριάκου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την τακτική του “αποφασίζω και διατάζω”, του “κάνω ο, τι θέλω γιατί έτσι θέλω».

Ζητήσαμε να τεθούν οι προτάσεις μας σε ψηφοφορία, αλλά το αρνήθηκαν «γιατί έτσι θέλουν».
Ζητήσαμε να τηρούνται πρακτικά, για να καταγράφονται οι θέσεις όλων μας στα διάφορα ζητήματα, αλλά το αρνήθηκαν, γιατί «έτσι θέλουν», καταγράφοντας ο, τι αυτοί θέλουν.
Ζητήσαμε απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουμε θέσει εδώ και εβδομάδες, αλλά το αρνήθηκαν, γιατί «έτσι θέλουν».
Η επιβολή της άποψής τους γίνεται με το κτύπημα του χεριού του Αντιδημάρχου στο τραπέζι.

Ο αυταρχισμός, ο αστείος τσαμπουκάς και ο πλήρης ευτελισμός του οργάνου είναι το κλίμα που πλέον επικρατεί στις συνεδριάσεις της 5μελούς. «Γιατί έτσι θέλει» ο κ. Αντιδήμαρχος. «Γιατί ο Δήμος είναι το σπίτι του», κατά δήλωσή του, ενώ εμείς είμαστε μάλλον ενοχλητικοί και ανεπιθύμητοι.

Μόνο, που ως γνωστόν οι περαστικοί απο τον Δήμο είναι αυτοί και όχι οι εθελοντές πολίτες που χρόνια τώρα αγωνίζονται με κάθε προσωπικό κόστος για τα ζώα αλλά και την εικόνα της πόλης.

Ο νόμος κουρελιάζεται, κόβεται και ράβεται, ερμηνεύεται κατά το δοκούν, όπως θέλουν οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης, ενώ οι εκπρόσωποι των υπολοίπων θεσμικών οργάνων δεν έχουν τον ρόλο που ο νομοθέτης τους επιφύλαξε.

Αρνούνται με αστεία επιχειρήματα να υπογράψουν την εκ του νόμου σύμβαση με τους δύο φιλοζωικούς συλλόγους της 5μελούς για το εθελοντικό τους έργο, γιατί έτσι θέλουν.

Αρνούνται να δώσουν 150 ευρώ για τα έξοδα βενζίνης για ένα ολόκληρο χρόνο για τους εθελοντές, που παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα στα σχολεία, γιατί έτσι θέλουν.

Αρνούνται να προβλέψουν κονδύλι για την σίτιση των αδέσποτων, γιατί έτσι θέλουν.

Eν αγνοία άραγε ή εν γνώσει του Δημάρχου;

Η ημιμάθεια περισσεύει και οδηγεί σε επικίνδυνα για τα ζώα μονοπάτια.

Πρέπει οι πάντες και κυρίως οι Χανιώτες και οι Αρχές να ενημερωθούν για τα όσα ανεκδιήγητα και αντιδημοκρατικά λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις αυτές, σε πλήρη αντίθεση με τους άλλους Δήμους του νομού Χανίων, όπου ο πολιτισμός, οι εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας και τα έργα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά.

Με μια σειρά από ενέργειες που θα ακολουθήσουν, θα επιχειρηθεί η ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων, εντός και εκτός χώρας για τα έργα και τις ημέρες των δύο αυτών εκπροσώπων του Δήμου Χανίων.

Από το 1967 έχουν περάσει 50 ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα, αναμένουμε τον κ. Δήμαρχο, να επιληφθεί.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πρόεδρος
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
μέλος της 5μελούς επιτροπής

Για τον
Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων Η Προστασία των Ζώων
Η Πρόεδρος
Εφη Τσεκμέζογλου

Για τον
Φιλοζωικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Χανίων Η ΚΥΝ-ωνία
Η Πρόεδρος
Ελισάβετ Ηλιάκη
μέλος της 5μελούς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook