Διεργασίες για το που θα φιλοξενηθούν σε χώρο του δήμου Χανίων - Τι είπε ο δήμαρχος Χανίων για το χώρο που επελέγη να μείνουν οι 60 πρόσφυες και μετανάστες, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά

Στα Χανιά, συνοδεία αστυνομικών αναμένετα να οδηγηθούν οι περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που εξέπεμψε SOS τη νύχτα του Σαββάτου, ενώ έπλεε νότια της Γαύδου.

Το σκάφος, συνοδεία δύο πλωτών μέσων του λιμενικού σώματος, έφτασε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ενώ πριν ακόμη αγκυροβολήσει ξεκίνησαν οι διεργασίες για το που και πώς θα οργανωθεί η φιλοξενία τους στα Χανιά.

Δήμαρχος Χανίων: Ο δήμος αναλαμβάνει εξ'ολοκλήρου την φιλοξενία τους

Ο δήμος Χανίων ανέλαβε την πρωτοβουλία φιλοξενίας τους και σύμφωνα με τα οσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας,  οι 60 προσφύγες και μετανάστες να οδηγηθούν στις εγκαταστάσεις της παιδικής εξοχής-κατασκήνωσης του Καλαθά που τώρα είναι "ελεύθερες" από προγράμματα.

Ο κ.Βάμβουκας επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή απέκλεισε εξ'αρχής την μεταφορά των ανθρώπων σε αθλητικούς χώρους και η λύση του Καλαθά φαίνεται η πιο συμβατή με τις ειδικές συνθήκες φιλοξενίας που προκύπτουν για την περίθαλψη των 60 προσφύγων και μεταναστών.

Ο δήμος Χανίων, σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, θα αναλάβει εξ'ολοκλήρου την σίτιση τους ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με εθελοντικές ομάδες. Μέχρι και την Τρίτη, η φύλαξη των φιλοξενούμενων θα αποτελεί ευθύνη του λιμενικού σώματος ενώ από εκεί και πέρα, την σκυτάλη θα παραλάβει η ελληνική αστυνομία για τις προβλεπόμενες διαδικασίες ταυτοποίησης.