Την 11η Σεπτεμβρίου 2017 συμπληρώθηκαν 30 ακριβώς έτη από την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου.

Και την Κυριακή 17η Σεπτεμβρίου 2017 τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ Ρεθύμνης.

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, που τελέσθηκε στο τέλος της, προεξήρχε, εκ προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος.

Ο π. Νικόλαος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχές του Επισκόπου μας, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί αυτοπροσώπως, αφού κατά την ημέρα αυτή τέλεσε τα από καιρό προγραμματισμένα Ιερά Εγκαίνια νεόδμητου Ιερού Ναού στα Λιβάδια Μυλοποτάμου.

Για τον λόγο αυτό, το εσπέρας του Σαββάτου 16ης Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, στο τέλος του οποίου τέλεσε Ιερό Τρισάγιο για τον αοίδιμο προκάτοχό του Μητροπολίτη Τίτο.

Μετά την Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόλαος και οι οικείοι του αοιδίμου Μητροπολίτου Τίτου, μετέβησαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τέλεσαν Ιερό Τρισάγιο στον τάφο του Ιεράρχου, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook