Ο εισαγγελέας που είναι αρμόδιος για την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν θα ζητήσει την Τρίτη από τον δικαστή να παύσει κάθε δίωξη εις βάρος του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αναφέρει την Κυριακή σε δημοσίευμά της η New York Post.

Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον εισαγγελέα Σάιρους Βανς, η εφημερίδα αναφέρει πως ο τελευταίος ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για άρση των κατηγοριών και διευκρινίζει πως τέτοιες προτάσεις από την Εισαγγελία γίνονται εν γένει αμέσως δεκτές από τους δικαστές.

Αν αυτό συμβεί, ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία αμέσως.

Σύμφωνα με την Post, ο εισαγγελέας θα αναφέρει στην πρότασή του πως οι κατηγορίες εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, ο οποίος κατηγορείται από την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό ότι την υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα στις 14 Μαΐου στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, δεν είναι δυνατό να αποδειχθούν "πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας".

Στην πρόταση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς θα αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας που διεξάγεται εδώ και τέσσερις μήνες και μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία, τα οποία να θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της 32χρονης καμαριέρας.

Το Σάββατο ο Κένεθ Τόμσον, ο δικηγόρος της καμαριέρας, δήλωσε στους New York Times ότι περιμένει πως θα παύσουν οι διώξεις σε βάρος του Στρος-Καν.