Επετειακές Εκδηλώσεις Εθνικής Τιμής και Μνήμης  για τα 95 χρόνια  από  τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στα Χανιά

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και συμπροσευχούμενου του Πρεσβ. Εμμανουήλ Πετράκη και πάρόντων  του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Αποστόλου Βουλγαράκη, της Αντιδημάρχου κ. Βαρβάρας Περάκη, της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών ο Άγιος Πολύκαρπος, κ. Στυλιανής Γκοζάνη – Χαριτάκη και πλήθους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, στο Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Στα πλαίσια της εκδηλώσεως  τα μέλη της χορωδίας της Αδελφότητας Μικρασιατών,  κ.Ελένη Βαβουδάκη, κ.Μαρίνα Νομικού και κ.Ζωή Παπαφράγκου, συνοδεία κιθάρας έκαναν μια σύντομη αφήγηση κειμένων με αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Χανίων «Άγιος Πολύκαρπος»

 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook