Μετά την εκπόνηση των δασικών χαρτών, θα τριπλασιαστούν τα στρέμματα προς χρήση από κτηνοτρόφους, γεωργούς – Με ευνοϊκούς όρους παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν κυριότητα στη γη που παρέμενε ανεκμετάλλευτη – Προγράμματα για ανέργους που θέλουν να γίνουν αγρότες – κτηνοτρόφοι και δράσεις κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων και 

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη, με αφορμή τη συμμετοχή του στο στο 3ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη, και από νωρίς το πρωί ξεκίνησε τις συναντήσεις του με φορείς των Χανίων.

Πρώτος σταθμός, η Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη και συζήτησαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο.

Στη συνάντηση κυριάρχησε το ζήτημα της εκπόνησης των δασικών χαρτών, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να σημειώνει ότι πρόκειται ίσως για την πιο επαναστατική μεταρρύθμιση που γίνεται από τα συναρμόδια υπουργεία καθώς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα “παραδοθούν” σε κτηνοτρόφους επιπλέον 8 εκ. στρέμματα βοσκήσιμης γης που μέχρι σημερα παραμένει ανεκμετάλλευτη. Οι κτηνοτρόφοι θα ωφεληθούν πολλαπλά καθώς όπως σημείωσε ο κ. Τσιρώνης αυτό θα σημαίνει ότι θα μειωθούν οι ανάγκες για ζωοτροφές ενώ αναμένεται και αύξηση της παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Αντιπεριφέρεια, συζητήθηκε και το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων ελληνικών προϊόντων και ο Αν. Υπουργός σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσιρώνης εξήγγειλε και προγράμματα για ανέργους που θέλουν να επιστρέψουν στην γη και να γίνουν αγρότες ή κτηνοτρόφοι.

Δείτε τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού

 

Μετά το πέρας της συνάντησης στην Αντιπεριφέρεια, ο κ. Τσιρώνης μετέβη στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αγροτικούς φορείς της περιοχής.

Στις 13.00 το μεσημέρι, ο Αν. Υπουργός θα επισκεφτεί τον Δήμο Αποκορώνου  όπου θα ακολουθήσει σύσκεψη για αγροτικά θέματα με τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο. Στις 18.00 το απόγευμα θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής όπου θα συζητήσει για θέματα βιοκαλλιεργειών.

Την Τετάρτη 20/9 στις 09.00 το πρωί ο Γιάννης Τσιρώνης θα συναντηθεί στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Χανίων, Αναστάσιο Βάμβουκα και αμέσως μετά, στις 10:00πμ θα επισκεφτεί το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook