Από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από την οδό Τζανακάκη η οποία θα μετατραπεί σε... πεζόδρομο - Εκδηλώσεις στα πλαίσια της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας"

Με κεντρικό σύνθημα: «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017”, διοργανώνοντας σειρά δράσεων από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Στα πλαίσια αυτά, σήμερα από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, θα απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από την οδό Τζανακάκη η οποία θα μετατραπεί σε... πεζόδρομο

Στόχος των δράσεων είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση τωνπολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας διοργανώνονται οι ακόλουθες δράσεις:

-Τρίτη 19/9/2017, από τις 16:00 έως τις 23.00: Η οδός Τζανακάκη, από το ύψος του Δημοτικού Κήπου έως την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, γίνεται πεζόδρομος.

18:00 – 18:30: “Πόσο καλός ποδηλάτης είσαι ;  ”Διαγωνισμός με ποδήλατα για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων.

19:00 – 19:30: “Πατινάρω και μ΄ αρέσει” Διαγωνισμός με πατίνια ( Roller Skates & Skateboards), σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων.

20: 00 – 20:30: “Παίζω και κυκλοφορώ”Θεατρικά παιχνίδια δράσης από την ομάδα του Στέφανου Αρχοντάκη “ΘΕΑΤΡΟΧΩΡΑ” με υλικό από την ανέκδοτη σειρά του Μανόλη Φιλιππάκη «Το εγχειρίδιο ενός καλού εμψυχωτή».

20:30: “ Συναυλία με ροκ και έντεχνη μουσική” Έντεχνη και ροκ μουσική από τον καλλιτέχνη, Μάνο Τρυπιά, και το συγκρότημά του.

- Τετάρτη 20/9/2017: Δράση “Δημιουργία δοκιμαστικού ποδηλατόδρομου” στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη με την τοποθέτηση κατακόρυφων ελαστικών κυλίνδρων αποτροπής παράνομης στάθμευσης.'

- Πέμπτη 21/9/2017, στις 19.00:

“Με γραμματόσημο ένα ποδήλατο”, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Κήπου για παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, συντονίστρια η Πολιτικός Μηχανικός, Ερωφίλη Γαγάνη.

(Η φωτορεαλιστική εικόνα είναι δημιουργία και ιδιοκτησία της Ομάδας ενοποίησης ανοιχτών και πράσινων χώρων Χανίων)