Προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της φορολογικής αντιμετώπισης προκαταβολής, έναντι μελλοντικής, προνοιακού τύπου παροχής που χορήγησε σε μέλη του νόμιμα, ο ασφαλιστικός φορέας συνταξιούχων και πρώην υπαλλήλων ΑΤΕ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία της Υφυπουργού Οικονομικών κα Παπανάτσιου, του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, με εκπροσώπους του Συλλόγου Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της φορολογικής αντιμετώπισης προκαταβολής, έναντι μελλοντικής, προνοιακού τύπου παροχής που χορήγησε σε μέλη του νόμιμα, ο ασφαλιστικός φορέας συνταξιούχων και πρώην υπαλλήλων ΑΤΕ.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, επισήμαναν ότι η εν λόγω προκαταβολή έναντι μελλοντικής ασφαλιστικής παροχής, δεν αποτελεί φορολογητέα ύλη και κάλεσαν την Υφυπουργό να προβεί σε απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσουν να θίγονται από την φορολόγηση της προκαταβολής αυτής.

Η κα Παπανάτσιου τόνισε, ότι το Υπουργείο θα κινηθεί προς την διευθέτηση του ζητήματος που απασχολεί το Σύλλογο Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, εισάγοντας πιθανότατα νομοθετική ρύθμιση για την παροχή που χορήγησε ο ασφαλιστικός φορέας.

Ο Βαρδάκης Σωκράτης ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την συνάντηση που διεξήχθη, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό καταγράφονται και συζητούνται προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στις σχέσεις πολιτών και φορολογικών αρχών.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε, ότι το θέμα που ετέθη από τον Σύλλογο είναι ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα γι αυτό και θα στηρίξει οποιαδήποτε ρύθμιση εισηγηθεί η κα Παπανάτσιου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook