Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει εκ νέου το επιτυχημένο σεμινάριο που παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να κατανοήσουν και ν’  αξιοποιήσουν τη δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ώστε να προβάλουν και να προωθήσουν με μικρό κόστος τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε  ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing, πωλήσεων, διαφημιστικών εταιριών, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι:

•        Να γνωρίσουν τους τρόπους προβολής στο Διαδίκτυο και τις  εναλλακτικές λύσεις για την προώθηση των προϊόντων ή των δραστηριοτήτων τους.

•        Να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής διαφήμισης και τις βασικότερες έννοιες & ορισμούς που χρησιμοποιούν οι ειδικοί.

•        Να μάθουν τα βασικά στοιχεία των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (τι είναι; ποιά είναι; και πως λειτουργούν;)

•        Να σχεδιάσουν τη δική τους διαφημιστική καμπάνια χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.

•        Να διακρίνουν τι θα πρέπει να προσέξουν πριν και μετά την κατασκευή της δικής τους σελίδας.

Ενότητες Σεμιναρίου:

•        Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί μια ιστοσελίδα για την εκμετάλλευση των social media. Αναφορά στις βασικές τεχνικές SEO.

•        Facebook ads: Δημιουργία και προώθηση μιας Facebook page και σύνδεση της με την ιστοσελίδα σας.

Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας με στοχευμένο κοινό και μέτρηση της αποτελεσματικότητας της (θα χρησιμοποιηθεί το εργαλείο powereditor και pixel του facebook).

•        Google Advertisement: Δημιουργία διαφήμισης Google με το εργαλείο Google adwords. Επεξήγηση των διαθέσιμων τύπων καμπάνιας, εύρεση των σωστών λέξεων κλειδιών και υπολογισμός του κατάλληλου κόστους ανά κλικ(CPC).

•        Twitter: πως λειτουργεί και τι είναι τα hashtags.

•        Google maps και Foursquare: Πως θα εμφανίσετε την επιχείρηση σας στο χάρτη του παγκόσμιου ιστού.

•        Email Newsletter: Έναρξη καμπάνιας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email Newsletter). Δημιουργία newsletter με εμπλουτισμένο περιεχόμενο html και σύνδεση της με την ιστοσελίδα σας.

•        SMS Marketing. Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε κάποια πακέτο μαζικών SMS και τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα εργαλείο SMS.

•        Δραστηριότητες: Κάθε καταρτιζόμενος θα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει την δική του διαφημιστική καμπάνια.

Το κόστος του προγράμματος είναι 160€  ανά συμμετοχή.

Χρόνος Διεξαγωγής: 25 ώρες, Δευτέρα 09/10/17 -Τετάρτη 11/10/17-Σάββατο 14/10/17-Δευτέρα 16/10/17 – Τετάρτη  18/10/17 από 17:00μ.μ έως 21:15μ.μ

Χώρος υλοποίησης:: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός

Εισηγητής: Γιάννης Λιναρδάκης, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εργαζόμενος ως προγραμματιστής έχει αναπτύξει αρκετά project και software, επίσης έχει ασχοληθεί με το e-promotion  και αυτή τη στιγμή εργάζεται ως τεχνικός υπεύθυνος στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ:2810-302735 & 302730 φαξ: 2810-227189, [email protected] από 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr