Tην Μονή Χρυσοπηγής στα Χανιά όπου παράγεται και συσκευάζεται βιολογικό ελαιόλαδο επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τον κ. Γιάννη Τσιρώνη υποδέχθηκε η ηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη, ενώ η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό.

Στις συνέχεια ο κ.Τσιρώνης επισκέφθηκε τον χώρο όπου οι μοναχές εμφιαλώνουν το βιολογικό ελαιόλαδο το οποίο παράγουν στους ελαιώνες της Μονής.

«Κάνουν ένα Θεάρεστο έργο γιατί προάγουν την βιολογική παραγωγή που είναι ίσως, το μέλλον από πλευράς υγείας και οικονομίας» ανέφερε μιλώντας στο Flashnews.gr ο κ.Τσιρώνης.

Όπως επεσήμανε «η Ελλάδα εκείνο που έχει ασυναγώνιστο είναι η ποιότητά της. Δεν έχει μεγάλες ποσότητες, είμαστε μικρή χώρα με δύσκολο ανάγλυφο, αλλά αυτό με το οποίο μπορούμε να κατακτήσουμε τις ξένες αγορές είναι η ποιότητα. Εδώ οι Γερόντισσες κάνουν μια θαυμάσια δουλειά».

Για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων ο κ.Τσιρώνης ανέφερε πως υπάρχουν προγράμματα από το Υπουργείο, ενώ τόνισε πως η παραγωγή και ταυτοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου είναι ο δρόμος  για να «πετύχουμε πολύ καλύτερες τιμές στις διεθνείς αγορές»

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook