Ενώ το έδαφος έτρεμε, πήρα την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου και πήγα δεξιά αντί αριστερά, λέει το παιδί κλαίγοντας από το σοκ που υπέστη 

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την τραγωδία που ζει το Μεξικό, με τους περισσότερους από 230 νεκρούς μετά τα 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την χώρα, αλλά είναι βέβαιο πως το σημείο που συγκεντρώνει τον πόνο και τον σπαραγμό των κατοίκων είναι το δημοτικό σχολείο Enrique Rebasmen, όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί νεκρά 30 παιδιά, ηλικίας από 7 έως 13 ετών…

Ο μικρός Luis Carlos Tomé ήταν τυχερός και παρά το σοκ που έχει υποστεί, είναι ζωντανός στην αγκαλιά της μητέρας του. «Κάναμε αγγλικά, όταν το έδαφος άρχισε να τρέμει» διηγείται κλαίγοντας και τρέμοντας όσα έζησε. 

Ήταν εκείνος που φώναξε στους συμμαθητές του πως κάνει σεισμό, κανένας συναγερμός δεν ακούστηκε, λέει. «Τότε πήρα την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου, που ήταν να μην πάω προς τα αριστερά, που το κτήριο κατέρρευσε πρώτα. Πήγα δεξιά με τους φίλους μου», είναι η συγκλονιστική περιγραφή του.  
Κατέβηκαν γρήγορα τα σκαλιά όταν ξαφνικά τα πάντα άρχισαν να καταρρέουν γύρω του: «Εβλεπα ανθρώπους γύρω μου την μια στιγμή και την άλλη δεν υπήρχαν… μόλις βγήκαμε έξω είδαμε ότι όλο το σχολείο είχε πέσει».

«Βλέπαμε μόνο σκόνη και το μόνο που κάναμε ήταν να καλυφθούμε. Έψαξα για τη δασκάλα μου αλλά δεν την έβλεπα πουθενά», λέει το παιδί. 

«Σε 30 δευτερόλεπτα το σχολείο μου είχε καταρρεύσει και δεν ξέρω ούτε πώς σώθηκα» είναι ο σπαρακτικός λυγμός του..

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook