Εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Κασσάνδρας, καθώς σήμερα  εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή, όπου ήδη έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων, σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαφειρούδας, η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού». Δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση», είπε ο κ. Ζαφειρούδας.

 

newpost.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook