Έκθεση από τεχνικό υπάλληλο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας κατέγραψε την καταπάτηση με τοποθέτηση φερτών υλικών σε παραλία του Πλατανιά, σε μια περιοχή που αποτελεί χώρο ωοτοκίας της Caretta - caretta και πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών.

Ακόμα να βρεθεί, παρά την κινητοποιηση των αρμόδιων αρχών μετά από καταγγελιές πολιτών, ο υπαίτιος της υποβάθμισης της παραλίας του Πλατανιά λόγω τοποθέτησης όγκων φερτών υλικών, εντός του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού, βόρεια του γηπέδου ποδοσφαίρου, τα οποία δημιουργούν ένα τεχνητό ανάχωμα που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών στην παραλία.

Για την καταπάτηση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και έχει συνταχθεί εκθεση από τεχνικό υπάλληλο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας, στην οποία έχουν καταγραφεί οι εικόνες της αυθαίρετης τοποθέτησης μεγάλου όγκου φερτών υλικών ενώ με ανακοίνωσή της η προϊστάμενη της Περιφερειακής Διεύθυνης της υπηρεσίας καλεί τον ίδιον ή οιονδήποτε γνωρίζει εκείνον που έχει προβεί στην καταπάτηση να εμφανιστεί στην υπηρεσία.

Στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης αναφέρει:

Η προϊστάμενη της Περιφερεικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης, σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.3 του ν.2971/2001, καλεί τον ίδιον ή οιονδήποτε γνωρίζει εκείνον που έχει προβεί στν τοποθέτηση όγκων φερτών υλικών εντός του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού στην περιοχή Πλατανιά και συγκεκριμένα βόρεια του γηπέδου ποδοσφαίρου, τα οποία δημιουργούν ένα τεχνητό ανάχωμα που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών στον αιγιαλό εμβαδού 40,00 τμ. όπως εμφανίστεί στα γραφεία του Αυτοτελούς Γραφείου Χανίων, για ενημέρωση.

Αναλυτικά η καταπάτηση περιγράφεται στην τεχνική έκθεση του τεχνικού υπαλλήλου του Αυτοτελούς Γραφείου Χανίων που συντάχθηκε την 4-7-2017 και θεωρήθηκε την 10-7-2017.

Απεικονίζεται στις ενσωματωμένες σ'αυτήν φωτογραφίες

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε ενημερωθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη που ζητούσε με έγγραφο από το δήμο Πλατανιά να προχωρήσει σε αυτοψία στην περιοχή για την εξακρίωση αφενός της έκτασης της καταπάτησης αλλά και για την ενδεχόμενη ύπαρξη πρόσθετων αυθαίρετων παρεμβάσεων. Μάλιστα στο συγκεκριμένο έγγραφο ο Συνήγορος του Πολίτη υπενθύμιζε ότι η καταπάτηση γίνεται σε μια περιοχή που αποτελεί χώρο ωοτοκίας της Caretta - caretta και πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών.