Την Τετάρτη 20η Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του Εκπαιδευτικού Έτους 2017-2018 στη Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Ο αγιασμός έγινε στην αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α΄» του Κέντρου Ορθοδόξου Πολιτισμού, όπου η Σχολή λειτουργεί προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο του Ιδρύματος Κοινωνικής Μέριμνας και Νεότητας της Μητροπόλεως, στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής, καθώς και πιστοί. Ο Μουσικολ. κ. Ευάγγελος Καπαϊδονάκης, Διευθυντής της Σχολής, και μέλη της Χορωδίας της έψαλαν τους ύμνους της Ακολουθίας του Αγιασμού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, απευθυνόμενος στον κ. Καπαϊδονάκη, τους καθηγητές και τους μαθητές, τους ευχήθηκε την κατά Θεόν προκοπή στο σημαντικό έργο που επιτελούν για την ανάδειξη καταρτισμένων Ιεροψαλτών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας. Επίσης, ο Επίσκοπός μας εξέφρασε την χαρά του για την εγγραφή πολλών νέων μαθητών στη Σχολή, οι οποίοι επιθυμούν να εντρυφήσουν στην Ιερά Τέχνη του Δαμασκηνού.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διδάσκονται και τα δύο σκέλη της μουσικής μας, το Εκκλησιαστικό αλλά και το Δημοτικό, ως οι δύο όψεις του ίδιου μουσικού συστήματος. Διδάσκονται ακόμη και τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα και solfege, για όσους επιθυμούν την απόκτηση διπλώματος και έχουν τις σχετικές προϋποθέσεις. Η φοίτηση είναι δωρεάν, πενταετής, με διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων στο τέλος κάθε έτους. Η διδασκόμενη ύλη είναι η καθορισμένη από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook