Με επικεφαλής τον Σ.Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20/9, περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της Κ.Ο. Κρήτης του ΚΚΕ, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους το μέλος της ΚΕ αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για την πλήρη απελευθέρωση της ενέργειας υλοποιώντας τις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου που αναζητά νέα πεδία κερδοφορίας. Αποτέλεσμα αυτών είναι η πώληση μέρους της ΔΕΗ, των λιγνιτικών μονάδων, η μείωση του μόνιμου προσωπικού και η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει παράδεισο για τους «επενδυτές» και εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους με μεροκάματα πείνας και ακριβή ενέργεια. Στη «δίκαιη» ανάπτυξή τους έχουν ξεχάσει εντελώς την ανάκτηση των απωλειών που είχαν τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι, με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων. Αυτών που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΜΑΖΙ με τα άλλα αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.

Όλοι αυτοί, με ανούσιες μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, θέλουν να κρύψουν ότι κινούνται στις ίδιες ράγες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, στην υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Ότι με αυτή την πολιτική, είτε στην κρίση είτε στην «ανάπτυξή» τους πάντα οι λίγοι θα κερδίζουν και οι πολλοί θα χάνουν.

Το στέλεχος του ΚΚΕ ανέφερε πως οι εργαζόμενοι χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν τον αντίπαλο, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ, να οργανώσουν την δική τους αντεπίθεση. Να βάλουν φρένο και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής –δήθεν αριστερής – κυβέρνησης του κεφαλαίου, που είναι συνέχεια των προηγούμενων. Να διεκδικήσουν πίσω ότι τους έκλεψαν στη διάρκεια της κρίσης. Να παλέψουν για την άμεση πρόσληψη με πλήρη σταθερή εργασία των συμβασιούχων εργαζόμενων, μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη και το λαό για μείωση στα τιμολόγια της λαϊκής κατανάλωσης, να μην παραδοθούν λιγνιτωρυχεία, λιγνιτικά αποθέματα και υδάτινο δυναμικό σε ιδιωτικούς ομίλους.

Να δυναμώσουν, να αντεπιτεθούν και να παλέψουν για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που ο ενεργειακός σχεδιασμός θα στοχεύει  την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Με κοινωνικοποιημένα τα εργοστάσια, τα μέσα παραγωγής στη βιομηχανία, τη γη, να καταργηθεί η σκλαβιά της μισθωτής εργασίας, να υπάρξει επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός στην οικονομία. Μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο της κεντρικά σχεδιασμένης παραγωγής, με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο ενιαίος, αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας, ως μηχανισμός της εργατικής εξουσίας.