Το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων της Forthnet, ζητά να παρθούν πίσω οι απολύσεις εργαζομένων στο Ηράκλειο – “Απέλυσαν, επί 20ετίας εργαζομένους στο Όμιλο και καρκινοπαθή” υποστηρίζουν.

Ανακοίνωση εξέδωσε το επιχειρησιακό σωματείου της forthnet για τις απολύσεις εργαζομένων στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για εργαζόμενους με περισσότερα από 20 χρόνια εργασίας στο όμιλο, οι οποίοι απολύθηκαν ανάμεσα στους οποίους και καρκινοπαθής με 67% αναπηρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

   Η εργοδοσία μέσα στο καλοκαίρι απέλυσε και συναδέλφισσες από το Ηράκλειο στα γραφεία που έχει και διατηρεί στο Ι.Τ.Ε. Εργαζόμενες με πάνω από 20 χρόνια εργασίας στον Όμιλο Forthnet NOVA. Συναδέλφισσες που η εργοδοσία αφού τις ξεζούμισε και αυτές, τις πέταξε στον καιάδα της ανεργίας σε μια ηλικία που είναι ακόμα πιο δύσκολο μέσα στα εκατομμύρια των ανέργων να βρουν δουλειά, να μπορέσουν να ζήσουν και να συμπληρώσουν τα χρόνια για τη σύνταξη. Ανάμεσα τους και συνάδελφος που είναι καρκινοπαθής με 67% αναπηρία.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

   Η εργοδοσία για ακόμα μια φορά μας έδειξε το πρόσωπο της, το αληθινό, πετώντας στον δρόμο εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο κάθε εργοδοσίας, που καθρεφτίζεται σε απολύσεις εργαζόμενων, που για χρόνια έχει αυγατίσει τα κέρδη της από τον μόχθο τους. Χωρίς καν να υπολογίζει ούτε σοβαρά προβλήματα υγείας, ούτε ποιος θα πληρώσει τους γιατρούς, ποιος θα καλύψει την ασφάλεια, πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας, πως θα πληρώσουμε τους φουσκωμένους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, πως θα ζήσουμε, πως θα προχωρήσουμε τη ζωή μας ένα βήμα παραπέρα με ότι αυτό περικλείει για τον καθένα μας. Οι ανάγκες των εργαζομένων είναι κοινές και στον Όμιλο Forthnet NOVA, αλλά και στο σύνολο της εργατικής τάξης.

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΣ ΖΩΕΣ

   Αυτές οι απολύσεις είναι η συνέχεια των επιδιώξεων της εργοδοσίας που με το αληθινό της πρόσωπο προχώρησε σε μια ακόμα «δράση με αίσθημα Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης». Μας βομβαρδίζει η εργοδοσία με δήθεν δράσεις για το κοινό καλό με δήθεν «φιλανθρωπίες» και κοινωνικούς μαραθωνίους για στήριξη ευπαθών ομάδων. Με τα χρήματα βέβαια, που παίρνει η εργοδοσία από τον ιδρώτα μας και αυτά των συνδρομητών. Όμως το δήθεν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης εξαφανίζεται εντελώς όταν μετρά το κέρδος. Όταν τα νούμερα μπαίνουν πάνω από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.

    Ο Παπαδόπουλος το διατυμπανίζει, μείωση του λειτουργικού κόστους το ονομάζει, τα στελέχη της εργοδοσίας εκτελούν αυτό τα στόχο ανάλγητα, χωρίς ενδοιασμούς και περιστροφές. Ακόμα και όταν απολύουν καρκινοπαθείς και μωρομάνες, ακόμα και ανύπαντρες μάνες, κοιμούνται ήσυχα τα βράδια. Εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν βρεθεί στο δρόμο. Για χάρη των κερδών και της επιβίωσης του κεφαλαίου. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι λέξεις που δεν έχουν χώρο και έννοια στα λόμπι των καπιταλιστών και των στελεχών τους.

   Οι μισθοί πείνας, η ασυνέπεια στην καταβολή του μισθού, τα προγράμματα βαρδιών που μοιάζουν με τραμπάλα, η πίεση στην εργασία και συνολικά η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας έρχονται να προστεθούν στην εξίσωση της αύξησης των κερδών τους.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

   Όλα αυτά με τις πλάτες και αυτής της κυβέρνησης, δεν έχουν ακόμα ξεθωριάσει οι φωτογραφίες με τον Πρωθυπουργό πίσω από τον Παπαδόπουλο την ώρα των υπογραφών με τη ΖΤΕ, αλλά και οι δηλώσεις των υπουργών περί ανάπτυξης και στήριξης της εργοδοσίας στις επενδύσεις είναι φρέσκες. Και σε φορουμ με τον Μακρόν παρούσα η εργοδοσία. Τώρα βλέπουμε μπροστά μας την ανάπτυξη, απολύσεις ακόμα και ΑΜΕΑ, μισθοί πείνας και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ε.Ε. και όποια κυβέρνηση αυτό το μέλλον μας επιφυλάσσουν, να είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κεφαλαίου. Να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι.

   Και το κεφάλαιο συνεργάζεται, όπου χρειαστεί όπως τώρα με Vodafone και Wind. Ξεπερνούν τους ανταγωνισμούς τους για το συμφέρον τους, αλλά και όταν είναι να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και το κίνημα. Αυτοί άλλωστε απαιτούν ενιαία αντεργατικά πλαίσια και αμέσως τους τα παρέχουν οι διαχειριστές τους στα κυβερνητικά πόστα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΑΥΤΟΙ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΜΕΙΣ

  Όλοι να κάνουμε δικό μας αγώνα τη μάχη για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, να έρθουμε στη θέση τους, η αλληλεγγύη μας, η ανθρωπιά που έχει ο κάθε εργαζόμενος, να μας δώσουν ώθηση και δύναμη για παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από το σωματείο μας, αλλά και τα κλαδικά μας σωματεία, για το μέλλον των συναδέλφων και το δικό μας. Έχουμε δώσει πολλές μάχες και έχουμε μετρήσει και νίκες ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με τη συσπείρωση μας στα σωματεία μας και τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις.

Αυτή είναι η δύναμη μας, αυτήν θα δείξουμε.

  Την Πέμπτη 21/9 ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θα «παρελάσει», στα πλαίσια αναπτυξιακού συνεδρίου στην Κρήτη, στην προσπάθεια σποράς αναπτυξιακών αυταπατών στους εργαζόμενους, θα παρευρεθεί και στο Ι.Τ.Ε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να του γυρίσουν την πλάτη.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

Την ώρα που η συγκυβέρνηση θα προβάλει την προσπάθεια της για ανάπτυξη των εργοδοτών, την ώρα που θα πανηγυρίζει για την υλοποίηση των αιτημάτων για χαντάκωμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για απολύσεις όπως των συναδέλφων μας, να είμαστε εκεί δυναμικά και οργανωμένα με τα σωματεία μας.

Ούτε βήμα πίσω, ζωή και δικαιώματα με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook