Προκαλώντας απορίες σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα ο Απόλλων εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά και η χανιώτικη ΠΑΕ πέρασε στην… αντεπίθεση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Πολιτική της ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων είναι να μην μπαίνει σε δημόσιο διάλογο και να μην απαντά σε ανακοινώσεις άλλων ΠΑΕ, ακόμα και όταν αυτές αναφέρονται εναντίον της. Ομως στη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και δυστυχώς σε αντίθεση με τα πιστεύω μας, είμαστε αναγκασμένοι να σηκώσουμε το γάντι.

Εχουν περάσει 24 ώρες από την αναμέτρηση για το Κύπελλο και διαβάζοντας τις τοποθετήσεις του αντιπάλου μας, αναρωτιόμαστε αν είδαμε όλοι τον ίδιο αγώνα. Αν μια ομάδα θα μπορούσε να μιλήσει και να εκφράσει παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών, αυτή είναι μόνο ο Πλατανιάς. Κάτι ανάλογο άλλωστε, θα μπορούσαμε να έχουμε πράξει και στο παιχνίδι με την Ξάνθη, όμως προτιμήσαμε να μην ανεβάσουμε τους τόνους για τη διαιτησία από την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ενα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε στον Στόιτσεφ, ένα λανθασμένο οφ σάιντ στον Βάντερσον και μια κόκκινη που έμεινε στο… τσεπάκι του διαιτητή, είναι ορισμένες από τις φάσεις που η ομάδα μας θα είχε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν καθορίσει διαφορετικά το αποτέλεσμα του αγώνα.

Εκεί δηλαδή που μας χρωστούσαν, κάποιοι, έχουν βαλθεί να μας πάρουν και το βόδι, με σκοπό -είναι προφανές- τη δημιουργία κλίματος ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου στην Ριζούπολη.

Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, το τελευταίο που επιθυμεί είναι να λύνει τις αγωνιστικές διαφορές της στα γραφεία της ΚΕΔ. Επιθυμεί όμως ισονομία και βέβαια τα αρμόδια όργανα της διαιτησίας να αποδείξουν ότι λειτουργούν βάσει κανονισμών και όχι… προειδοποιήσεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ:

Η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ζητεί άμεσα συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Θέλουμε να μας εξηγήσουν αν ο στόχος τους είναι να βελτιώσουν την Ελληνική διαιτησία ή να ασχολούνται μόνο με τις τέσσερις μεγάλες ομάδες  του πρωταθλήματος αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες. Θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι και η δική μας ομάδα ποδόσφαιρο παίζει, ότι κι εμείς βάζουμε χρήματα στο ποδόσφαιρο.

Την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα έγιναν σημαντικά λάθη εις βάρος της ομάδας μας με χαρακτηριστικότερα τον καταλογισμό ανύπαρκτου οφσάιντ ποδοσφαιριστή μας, ο οποίος έφευγε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά  και την αγκωνιά του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Κουτρουμπή στον ποδοσφαιριστή μας Κονέ,  που θα έπρεπε να αποφέρει την αποβολή του πρώτου. Συνειδητά επιλέξαμε να μην προβούμε σε καμία δημόσια τοποθέτηση, κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να ήταν βιαστικό.   
   
Δυστυχώς όμως και σήμερα, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, η συνέχεια ήταν ανάλογη της περασμένης Κυριακής, με αποτέλεσμα το σκληρό παιχνίδι της αντιπάλου όχι μόνο να μην τιμωρείται, αλλά   για να υποδειχθεί ένα φάουλ υπέρ μας έπρεπε να κάνουν τρία οι αντίπαλοί μας. 

Θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με την ΚΕΔ για να μας εξηγήσει τελικά αν κάποιοι προστατεύονται και κάποιοι όχι.