Πολλούς σπουδαίους λόγους που έκαναν σημαντική τη νίκη του ΑΟ Χανιά/Κισσαμικού στο νέο ξεκίνημα ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Πετράκης, ενώ ο σκόρερ της χανιώτικης ομάδας Γιώργος Ξύδας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη.

Από την άλλη την ικανοποίησή τους για την εικόνα της ομάδας τους εξέφρασαν ο προπονητής Πέτρος Δημητρίου και ο τερματοφύλακας (πρώην του Πλατανιά) Θοδωρής Λαμπίρης.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Γιώργος Πέτρακης (προπονητής ΑΟ Χανιά/Κισσαμικού): «Να ευχηθώ καλή αρχή και λόγω του ότι είναι για πολλές ομάδες τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, έστω και Κυπέλλου, γιατί στο πρωτάθλημα δεν είναι πολύ σαφές το πότε θα ξεκινήσουμε. Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς ότι καταφέραμε και κερδίσαμε για πολλούς λόγους, θα αναφέρω κάποιους που για εμάς είναι πολύ σπουδαίοι. Ο πρώτος είναι ότι είμαστε μία πολύ καινούργια ομάδα αγωνιστικά, κάναμε 23 μεταγραφές και αυτό από μόνο του είναι πάρα πολύ δύσκολο στο να καταφέρουμε να το “δέσουμε” όλο αυτό το σύνολο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σίγουρα είναι η ομάδα και με καινούργιο προπονητή, που μέχρι να καταφέρουμε να περάσουμε τη φιλοσοφία μας θέλει κι αυτό τον χρόνο του και τέλος έγινε μια νέα συνεργασία για πολύ καλό σκοπό, για να βοηθήσει το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Δύο ομάδες πολύ καλές συνεργάστηκαν για να βγει κάτι πολύ καλό από αυτό. Με βάση όλα αυτά η νίκη ήταν πολύ σπουδαία για εμάς και για την ομάδα μας.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα στην αρχή ήμασταν πάρα πολύ αγχωμένοι, λόγω και του νεαρού της ηλικίας των ποδοσφαιριστών αλλά κι επειδή ήταν το πρώτο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο και φάνηκε ότι είχαμε στρες και δεν είχαμε πολύ καθαρό μυαλό. Λίγο εκεί στο 35′ καταφέραμε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι και το φέραμε έτσι όπως εμείς θέλουμε να αγωνιζόμαστε. Δεν καταφέραμε να βγάλουμε πάρα πολλές ευκαιρίες, είχαμε κάποιες προϋποθέσεις όμως. Νομίζω ότι το καλύτερό μας δεκάλεπτο ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πραγματικά εκεί κάναμε και κάποιες ευκαιρίες και είχαμε κι άλλες προϋποθέσεις, ήρθε το γκολ και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη. Επίσης πολύ σημαντικό για εμένα ήταν ότι δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο, εκτός από τη φάση του πέναλτι, όπου εκεί όντως σταθήκαμε τυχεροί κι έτσι ήρθε αυτή η νίκη για εμάς, όπου οι πρώτοι που την αξίζουν και πραγματικά τους αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια είναι και οι 29 ποδοσφαιριστές που έχουμε στο ρόστερ».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε να μένει πιστή στο πλάνο της, έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της και παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο: «Το πρώτο είναι η δουλειά. Το πώς οι παίκτες μου θα καταφέρουν να αντιληφθούν ποια είναι η δική μας φιλοσοφία. Δεν είναι ότι δεν θα σηκώσουμε την μπάλα ψηλά και θα την έχουμε μόνο κάτω, ούτε το αντίθετο. Εμείς είμαστε μια ομάδα που βάσει τις συνθήκες που θα συναντάμε με τον εκάστοτε αντίπαλο θα προσπαθούμε να φτάνουμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να κάνουμε προϋποθέσεις και ευκαιρίες. Αυτός είναι ο στόχος μας, γι’ αυτό προσπαθούμε καθημερινά και στις προπονήσεις μας. Να κάνουμε και προϋποθέσεις και ευκαιρίες και να μη μας κάνουν. Η σκληρή δουλειά και η καθημερινότητα μας βοηθάει στο να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι σε αυτό».

Για το γεγονός ότι θα είναι ο νεότερος προπονητής στη Football League: «Ευχαριστώ και δημόσια τη διοίκηση της ομάδας για την ευκαιρία που δίνει να γίνω ο νεότερος προπονητής σε αυτήν την κατηγορία. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι κατακτώ πράγματα σε αυτή την ηλικία. Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι έτοιμος, άσχετα με το νεαρό της ηλικίας μου. Χωρίς να λέμε ότι πετάμε στα σύννεφα, αυτό που θα μας πάει στην επιτυχία κι εμένα προσωπικά είναι η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε -που αυτό το έχω σίγουρα γιατί αγαπώ πολύ αυτό που κάνω- και το δεύτερο η σκληρή δουλειά και αυτό θα φανεί και στη συνέχεια».

Γιώργος Ξύδας (ποδοσφαιριστής ΑΟ Χανιά/Κισσαμικού): «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ εκ μέρους της ομάδας στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Εμείς αρχικά μπήκαμε λίγο αγχωμένοι στο πρώτο 35λεπτο, λόγω του νεαρού της ηλικίας σχεδόν όλων των παικτών, είχαμε το άγχος και το στρες και φάνηκε αυτό. Από εκεί και πέρα μετά νομίζω ότι ισορροπήσαμε και κάναμε κάποιες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο σίγουρα μπήκαμε πιο καλά, φάνηκε κιόλας αυτό, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ και ήρθε και το γκολ με το πέναλτι».

Για το αν είχε άγχος στο πέναλτι: «Όχι, δεν φοβήθηκα. Το άγχος σίγουρα υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού, αλλά ήμουν ψύχραιμος και τα κατάφερα».

Πέτρος Δημητρίου (προπονητής Αχαρναϊκού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι σαν να έχουμε κερδίσει και να έχουμε πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία ομάδα δέκα ημερών με 25-27 παίκτες καινούργιους στην πρώτη μας επίσημη εμφάνιση, που δεν έχουμε τελειώσει ακόμα το κομμάτι της προετοιμασίας μας, δείξαμε ένα πρόσωπο πάρα πολύ καλό. Καταρχήν αντέξαμε 94′, σημαντικό για εμάς, γιατί την προετοιμασία θα τη συνεχίσουμε χωρίς να έχουμε επιπτώσεις επειδή η ομάδα έπαιξε Κύπελλο. Είχαμε καλή κατοχή της μπάλας, έγινε ένα πέναλτι που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν και δείξανε τα παιδιά ότι στην ψυχρολουσία αυτή αντιδράσανε και κερδίσαμε το πέναλτι, που αν έμπαινε θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Σταθήκαμε πάρα πολύ καλά και αυτό μου δίνει διάθεση για τη συνέχεια της ομάδας, αν φανταστεί κανένας ότι ξεκίνησε η ομάδα με 2-3 ποδοσφαιριστές κι όλοι οι άλλοι είναι καινούργιοι κάτω των 23 και παρουσίασαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Είναι ένα εγχείρημα που εγώ στα 28 χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας το κάνω πρώτη φορά και με ικανοποιεί που το κάνω πρώτη φορά με νέα παιδιά και πιστεύω από αυτό που είδα, αν προσθέσουμε και το κομμάτι που δεν έχουμε φτάσει να δουλέψουμε ακόμα, αυτό της ποιότητας και της επιθετικότητας θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Και πάλι συγχαρητήρια στον αντίπαλο, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα»

Για το γεγονός ότι και ο αντίπαλος όπως η ομάδα του κάνει το ίδιο εγχείρημα με πολλά νέα παιδιά: «Συμφωνώ, αλλά αυτή η ομάδα έχει ξεκινήσει ένα-ενάμιση μήνα πριν και έχει κάνει και 7-8 φιλικά παιχνίδια. Εμείς ξεκινήσαμε 15 μέρες και δεν έχουμε πάει σε κανένα αθλητικό κέντρο, δεν κάναμε φιλικά και να φανταστείτε ότι την περασμένη εβδομάδα κάναμε τα εργομετρικά, χωρίσαμε τα γκρουπ με καρδιοπαλμόμετρα. Η προετοιμασία είναι έξι εβδομάδες, μετά πας στο θέμα της τακτικής και μετά στα φιλικά παιχνίδια. Εμείς τα κάνουμε όλα μαζί μήπως και ξεκινήσει το πρωτάθλημα το πρώτο δεκαήμερο (του Οκτωβρίου). Άρα ένας προπονητής με καινούργια παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από Κ20 ΑΕΚ, Παναθηναϊκού κτλ. και χωρίς περσινούς παίκτες, γιατί αν είχες περσινούς παίκτες δεν παίζει ρόλο το ηλικιακό, δεν ξέρω αν ο αντίπαλος έχει περσινούς παίκτες. Δείξαμε ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού ένα 70% όσο είχαμε τις δυνάμεις μας. Σίγουρα και ο αντίπαλος δείχνει ένα καλό πρόσωπο. Αλλά η σύγκριση γίνεται λόγω των ημερών, ότι εμείς έχουμε αρχίσει πολύ αργά».

Θοδωρής Λαμπίρης (τερματοφύλακας Αχαρναϊκού): «Σαφώς είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την εικόνα μας στο παιχνίδι. Δείξαμε διάθεση, ότι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο κόουτς μας έχει περάσει μια τακτική επιθετική, όπου θέλουμε εμείς να δημιουργούμε το παιχνίδι. Παρότι έχουμε πολύ λίγες μέρες προπονήσεων από τη στιγμή που ξεκινήσαμε, μπορέσαμε και βγάλαμε 94′ και πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, η αντίπαλη ομάδα κέρδισε ένα πέναλτι και προηγήθηκε, μετά εμείς είχαμε ένα χαμένο πέναλτι. Δεν μένουμε σε αυτό, συνεχίζουμε. Τώρα θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, με το καλό αφού ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να δουλέψουμε. Όλα τα παιδιά είμαστε ικανοποιημένα, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας. Εύχομαι στον αντίπαλο καλή συνέχεια και καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook