Η Ρωσία έστρωσε την Κυριακή το κόκκινο χαλί, για να υποδεχθεί τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ στην περιφέρεια του Αμούρ (Άπω Ανατολή), όπου επισκέφθηκε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, πριν συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως αναφέρει το in.gr, έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι, ο Κιμ άρχισε το Σάββατο την περιβεβλημένη από μυστήριο επίσκεψή του στη Ρωσία. Είναι μια από τις σπάνιες εξόδους του βορειοκορεάτη ηγέτη από τη χώρα του.

Η θωρακισμένη αμαξοστοιχία του Κιμ, στον οποίο δεν αρέσει να ταξιδεύει με αεροπλάνο για λόγους ασφαλείας, έφτασε το πρωί της Κυριακής στο μικρό σταθμό της Μπουρέια, όπου νεαρές Ρωσίδες ντυμένες με παραδοσιακές ενδυμασίες του προσέφεραν ψωμί και αλάτι, σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση.

Φανερά κουρασμένος, ο 69χρονος ηγέτης, ο οποίος φορούσε ως συνήθως γυαλιά ηλίου και στρατιωτικού τύπου ενδυμασία, βγήκε υποβασταζόμενος από το τρένο.

Μετά τη σύντομη τελετή καλωσορίσματος, ο Κιμ μετέβη μέχρι τον υδροηλεκτρικό σταθμό και έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία του εργοστασίου, σύμφωνα με αξιωματούχους που ήταν παρόντες.


Η επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη περιβάλλεται από μυστήριο και έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας χωρίς προηγούμενο.

Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους πολυκατοικιών που βρίσκονται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό να μείνουν μακριά από τα παράθυρά τους και τους απαγόρευσαν να τραβούν φωτογραφίες.

Νωρίτερα την Κυριακή, στη διάρκεια μιας στάσης στο σιδηροδρομικό σταθμό του Χάσαν, ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ δεν κατέβηκε από το τρένο, ενώ είχε οργανωθεί τελετή προς τιμήν του. Προτίμησε να επιτρέψει να ανέβουν μερικοί Ρώσοι αξιωματούχοι στο βαγόνι του για να τον χαιρετίσουν.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι προβλέπεται συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Μεντβέντεφ και τον Κιμ η οποία, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, θα πραγματοποιηθεί στο Ουλάν Ουντέ, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία, 5.550 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook