Θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης – Ήταν γνωστός και για το λογοτεχνικό του έργο

Ο Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει την οδύνη του για τον αδόκητο θάνατο του συνεργάτη του, ιατρού Αντώνη Κούτη. 

Ο Αντώνης Κούτης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Προσλήφθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του και προσέφερε αθόρυβα και ουσιαστικά στην ανάπτυξη του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, με το κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο Πανεπιστήμιο. 

Ο Αντώνης Κούτης ταν μια σημαντική προσωπικότητα με έργο εστιασμένο στον άνθρωπο και στην κοινότητα και με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόληψη της νόσου και στην προαγωγή της υγείας. Η σκέψη του, το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, άφησε ισχυρά αποτυπώματα στη συζήτηση και ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας. Ιδιαίτερη ήταν η συνεισφορά του στην ανάπτυξη πιλοτικών δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Αρχάνες, στο Σπήλι Αγίου Βασιλείου και πρόσφατα στη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με τη συνεργασία και αρωγή του Δήμου Ηρακλείου. 

Ο Αντώνης Κούτης για μας αλλά και την κοινωνία του Ηρακλείου και της Κρήτης ήταν ο γιατρός, ο ποιητής , ο στοχαστής και φιλόσοφος, ο ερευνητής και ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του αρρώστου. Για όλους εμάς στον Τομέα αποτελεί ευθύνη να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του στα βιβλία και στη διδασκαλία μας και να μεταφέρουμε το παράδειγμα του στη νέα γενιά των γιατρών, των λειτουργών υγείας και των ερευνητών. 

Τα μέλη του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, οι ομότιμοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Καφάτος και Τάσος Φιλαλήθης και όλοι οι συνεργάτες τους:

  • Εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος και 
  • Αποφάσισαν να διαθέσουν ένα ποσό στη μνήμη του υπέρ του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook