Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρχανών.

Το έργο προϋπολογισμού 1.300.000 € χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013” και προβλέπεται να εξυπηρετεί συνολικά 88 νήπια και βρέφη. 

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο συνολικής επιφάνειας 920 τ.μ., με αίθουσες απασχόλησης, ύπνου, προετοιμασίας φαγητού, τραπεζαρία, γραφεία προσωπικού και κοινόχρηστους χώρους. 

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος, ο Υπουργός επικρατείας, κ. Βερναρδάκης Χριστόφορος, οι Βουλευτές Ηρακλείου, κ. Ηγουμενίδης Νικόλαος και κ. Βαρδακης Σωκράτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη Σταύρο, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, Διευθυντές Σχολείων και πλήθος γονέων και παιδιών.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, κ. Ανδρουλάκης Ζεβεδαίος, ο Υπουργός, κ. Βερναρδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Κουκιαδάκης και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος.

Ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Εμμανουήλ Κοκοσάλης, αφού παρουσίασε στην ομιλία του κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον τέως Δήμαρχο, κ. Ρούσσο Κυπριωτάκη, που κατάφεραν με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να εντάξουν το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνθηκαν και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, στους μελετητές και στην ανάδοχο τεχνική εταιρία και σε όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, με μαέστρο την κ. Κική Καγιαβά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook