Δηλώσεις στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ παραχώρησε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΟΑ Χανίων Μιχάλης Κασικτσόγλου, αναφερόμενος στην άνοδο στην Α2, στη νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο απέναντι στα Μελίσσια, αλλά και για τη νέα σεζόν και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι ακόλουθες:

Για την άνοδο στην Α2: «Πέρσι η ομάδα δημιουργήθηκε με αποκλειστικό στόχο την άνοδο. Ενισχυθήκαμε με κάποιες πολύ ικανές αθλήτριες από την Θεσσαλονίκη και μαζί με τις ντόπιες δημιουργήσαμε ένα ισχυρό σύνολο. Χωρίς να υποτιμώ κανέναν αντίπαλο καταφέραμε να τερματίσουμε χωρίς μεγάλη δυσκολία πρώτοι στην Κρήτη κι έτσι περάσαμε στα μπαράζ. Στα μπαράζ ατυχήσαμε να έχουμε 2 σημαντικές απουσίες, ενώ και η κλήρωση τα έφερε έτσι που έπρεπε να παίξουμε με όλες τις δυνατές ομάδες. Στο πρώτο ματς με την Κω παρότι ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας και χάσαμε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να πάρουμε απευθείας την άνοδο. Αυτό, ωστόσο, ήρθε ένα μήνα μετά ως επιλαχούσα ομάδα».

Για τη σημασία της ανόδου: «Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στην Α2 γιατί είναι σημαντικό για τα παιδιά της ομάδας να πάρουν παραστάσεις από τέτοιο επίπεδο. Στο σύλλογο υπάρχουν καλές υποδομές και γενικότερα γίνεται πολύ προσεκτική και καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά της ομάδας να βελτιωθούν και να πάρουν εμπειρίες κι αυτό γίνεται μέσα από την παρουσία μας στην Α2. Επίσης, είναι και μία επιβράβευση για τη διοίκηση που καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να δημιουργηθεί κάτι καλό στην πόλη των Χανίων και στο κρητικό μπάσκετ γενικότερα. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και προσωπικά ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι ακόμα καλύτερο, όπως είναι η φιλοδοξία τους».

Για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν για το Κύπελλο και τη νίκη επί των Μελισσίων: «Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και σε κανένα σημείο δεν ξέφυγε κάποια. Ήταν ένα ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήταν φανερό πως και οι δύο ομάδες ήταν ανέτοιμες, καθώς είναι σε φάση προετοιμασίας. Μας χαροποίησε η νίκη, όμως ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Ήταν ένα επίσημο φιλικό για εμάς και δεν μένουμε καθόλου σε αυτό το αποτέλεσμα».

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον στις Εθνικές κατηγορίες: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρα η σωτηρία. Αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί ξέρουμε ότι η Α2 είναι δυνατό πρωτάθλημα με καλές αθλήτριες που έχουν παίξει στην Α1. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, καθώς πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας τα επόμενα χρόνια».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook