Εκατοντάδες Χανιώτες στους Αγ. Αποστόλους αγωνίστηκαν για άτομα που πάσχουν από καρκίνο - Ο πιο μικρός "δρομέας" ήταν μόλις 5 μηνών - Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα

Πρόκειται για τον διήμερο "αγώνα" που διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά η Αθλητική Παρέα του Ορίζοντα με πολλές δράσεις, αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές.

Η πρώτη μέρα της πιο μαζικής αθλητικής διοργάνωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ξεκίνησε σήμερα με τον αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5 χλμ,  οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στον οποίο έδωσαν το παρών περίπου 400 άτομα όλων των ηλικιων. Ο πιο μικρός "δρομέας" ήταν ένα μωρό 5 μηνών, που έλαβε θέση μαζί με την μαμά του στην εκκίνηση και... φύγαμε

Η διαδρομή ολοκληρώνονταν σε 4 γύρους στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων και ο τερματισμός δεν περιελάμβανε  χρονομέτρηση και κατάταξη, ενώ οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το μισό κόστος της συμμετοχής τους σε όποιο σωματείο / ίδρυμα της πόλης μας επιθυμούν από τα 11 που δήλωσαν συμμετοχή.

 
Kυρίαρχο χαρακτηριστικό και της φετινής διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή δεκάδων μικρων παιδιών, που μυήθηκαν με αυτόν τον τρόπο στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο, με κέφι και γενναιοδωρία. Μια από τις πολλές όμορφες στιγμές του αγώνα ήταν όταν την γραμμή εκκινησης, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο, πέρασε τρέχοντας ένα μικρό κορίτσι, αποσπώντας τα χειροκροτήματα αλλά και τα σχόλια του εκφωνητή.
 
 
 

Στους "δρομείς" μοιράστηκαν αναμνηστικά "έπαθλα" 

Η πρώτη μέρα της διοργάνωσης δεν κλείνει με τις αθλητικές εκδηλώσεις. Περίπου στις 8  το "Υπερκοπέλι" έχει ετοιμάσει συναυλία με τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου και τον Γιάγκο Χαιρέτη καθώς και «Πιλάφι πάρτι» για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ από νωρίς οι ψησταριές είχαν "πάρει φωτιά" με σουβλάκια για να ανακτήσουν τις δυνάμεις του οι δρομεις.

Η ανάπαυλα της πρώτης μέρας για το "Υπερκοπέλι" θα γίνει στο χώρο των Αγίων Αποστόλων καθώς οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν εκεί με σκηνές σε ένα Camping night, προετοιμασία για την επόμενη ημέρα. Την οργάνωση του Camping ανέλαβαν πρόσκοποι από το 3ο Σύστημα Προσκόπων Χανίων.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα, την  Κυριακή, αποτελείται από τις γνωστές και αγαπημένες σε όλους πια δράσεις του Υπερκοπελιού. Ξεκινά με το Υπερκοπελάκι, για τέταρτη χρονιά φέτος. Ακολουθεί το Υπερκοπέλι, στη συνέχεια πάρτι στην παραλία με live τους Freak Tones και dj set και, τέλος, για τρίτη χρονιά, ο διασκεδαστικός αγώνας «Σούπερ ήρωες»..

Τα συμμετέχοντα σωματεία στον αγώνα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι: Αρίων, ΕΛΕΠΑΠ, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, Κύτταρο Χαλέπας, Ορίζοντας, Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Συνάνθρωπος, Santa Run.