Δύο συλλήψεις, ένα κλεμμένο σκάφος που επιστράφηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του και ένα ΙΧ που αποδείχτηκε κλεμμένο, ήταν τα αποτελέσματα της επιχείρησης του λιμενικού που συντονίστηκε έπειτα από τη δήλωση για την κλοπή σκάφους στην Παντάνασσα.

Το σκάφος όπως ειχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr εντοπίστηκε, μετά από έφοδο του λιμενικού στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού που με τρέιλερ είχαν μεταφέρει το σκάφος στην οικία τους, μέσα στην οποια εντοπίστηκε και ένα κλεμμένο ΙΧ.

Σήμερα, το ΛΣ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό, η οποία έχει ως εξής:

 
Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Λινοπεραμάτων, του Κλιμακίου  Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, δύο ημεδαποί, ένας άντρας  74 ετών και μία γυναίκα 79 ετών.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και νομότυπου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από τα παραπάνω στελέχη στην οικία των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί στην κλοπή του σκάφους με στοιχεία ''ΓΩΓΩΣ-ΜΙΚΕ'' Τ.Η. 977 το οποίο είχε δηλωθεί ως κλαπέν την 18-09-2017 από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του, από την περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Παντάνασσας Ηρακλείου.

Επιπλέον, κατά την έρευνα στην παραπάνω οικία ευρέθη Ι.Χ.Ε όχημα με πλαστές πινακίδες το οποίο φαίνεται ότι ανήκει σε άλλο άτομο, το οποίο είχε επίσης δηλώσει την κλοπή αυτού. Επιπρόσθετα ευρέθησαν μία πινακίδα δικύκλου οχήματος 50 κυβικών εκατοστών μη προβλεπόμενης κατασκευής για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή, καθώς και σκελετός δικύκλου οχήματος και διάφορα ανταλλακτικά δικύκλων οχημάτων.

 Το ταχύπλοο σκάφος αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν.

  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.