Με απόλυτη επιτυχία στο γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου έγινε χθες βράδυ η εκδήλωση για τα 74 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και των χωριών της δυτικής Ιεράπετρας

Με απόλυτη επιτυχία στο γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου έγινε χθες βράδυ η εκδήλωση για τα 74 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και των χωριών της δυτικής Ιεράπετρας  αφιερωμένη στον συνθέτη εθνομάρτυρα Στάθη Μάστορα, αλλά και όλων των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Βιάννου κου  Παύλου Μπαριτάκη που τόνισε ότι η Βιάννος δεν ξεχνά και έχουμε ιερή υποχρέωση να τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και να συνεχίσουμε το δύσκολο αλλά ιερό αγώνα της διεκδίκησης.Παράλληλα ευχαρίστησε τον Δήμο Ηρακλείου και την δημοτική επιχείρηση ΔΕΠΤΑΗ για την ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ανάλογα μηνύματα διεκδίκησης και αγώνα έστειλαν κατά τον χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος της Ενώσεως Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου κος Αριστομένης Συγγελάκης καθώς και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα κος Αριστομένης Συγγελάκης, που κατέληξαν  στο σύνθημα Αγωνιζόμαστε κι αισιοδοξούμε για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση .

Συγκινητική και η παρέμβαση του εκδότη της ΗΧΩ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ κου Μανώλη Σπανάκη  με ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα της εποχής.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο σε όλους και όλες που συνέβαλαν σε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση σε όλους τους μουσικούς και χορωδούς που έλαβαν μέρος,  την  Χορωδία Μαλίων, την Χορωδία του  Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, και των μελών   Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων  υπό την Διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη.  Σολίστες ο Μάνος Χριστοφακάκης Βαθύφωνος, η Μαρία Χατζάκη Σοπράνο, η Μαριγιάννα Χριστοφακάκη Σοπράνο και στο πιάνο ο Ορέστης Κουσαθανάς.  Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Δήμος Βιάννου,  η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου,  ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕ.ΠΤΑ. Η.  με την αιγίδα και την στήριξη της Βουλής των Ελλήνων.
 Οι εκδηλώσεις τιμής, μνήμης και διεκδίκησης για την 74η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου ολοκληρώνονται την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα (αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Πλατεία Κοτζιά, 11.00 π.μ.). με εκδήλωση στην οποία μιλήσουν οι:

Δρ Γιάννης Σκαλιδάκης, Ιστορικός,στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δρ Αριστομένης Συγγελάκης, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ενώ θα χαιρετήσουν γνωστοί αντιστασιακοί.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Βιαννιτών στην Αττική “Ο Διαβάτης”, σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου και την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook