Νέες συλλήψεις στο Ηράκλειο για λαθραία καπνικά προϊόντα, ενώ χθες ακόμα δυο άνδρες έπεσαν στα δίχτυα των αρχών για  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, στο  Ηράκλειο.

Για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας 59χρονος και μία 52χρονη, πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στις αποσκευές του πρώτου συλληφθέντα, και συγκεκριμένα κατά την αποβίβασή του από το ως άνω πλοίο, εκατόν είκοσι εννέα συσκευασίες καπνού των πενήντα  γραμμαρίων έκαστη, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε η δεύτερη συλληφθείσα να παραλαμβάνει από το ίδιο πλοίο μία ασυνόδευτη βαλίτσα, η οποία περιείχε εκατόν πενήντα  πακέτα τσιγάρων.

Τόσο οι συσκευασίες καπνού όσο και τα πακέτα τσιγάρων δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί τις προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου, σύμφωνα με έγγραφο του οποίου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται συνολικά στο ποσό των δύο χιλιάδων εκατόν σαράντα ενός ευρώ και έντεκα λεπτών (€ 2.141,11).  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook