Συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια Χανίων, Τετάρτη 27/9 στις 9πμ

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 27/9 στα Χανιά η δίκη εξ αναβολής των μελών της ΟΚΔΕ Βαγγέλη Κιτσώνη και Γιάννη Φουφουδάκη που δικάζονται με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της κλοπής ενός πορτοφολιού που περιείχε και 1.200 ευρώ αντίστοιχα ενώ και οι δύο κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας σε υποκατάστημα του ΟΤΕ!

• Άμεση αθώωση των συντρόφων
• Κάτω τα χέρια από όλους τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος.
• Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων στα Χανιά και παντού

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Άμεση αθώωση των συντρόφων της ΟΚΔΕ Βαγγέλη Κιτσώνη και Γιάννη Φουφουδάκη

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Χανίων, Τετάρτη 27/9 στις 9πμ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 27/9 στα Χανιά η δίκη εξ αναβολής των συντρόφων της ΟΚΔΕ Βαγγέλη Κιτσώνη και Γιάννη Φουφουδάκη που δικάζονται με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της πρόκλησης σωματικής βλάβης για τον πρώτο αγωνιστή και της κλοπής ενός πορτοφολιού που περιείχε και 1.200 ευρώ για τον δεύτερο ο οποίος όμως δεν βρίσκονταν στην Κρήτη εκείνο το διάστημα ενώ και οι δύο κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας σε υποκατάστημα του ΟΤΕ!

Είχε προηγηθεί η βίαιη, αναίτια και προφανώς προσχεδιασμένη επίθεση της αστυνομίας στους συντρόφους που βρίσκονταν σε προεκλογική εξόρμηση της ΟΚΔΕ την 27η Απρίλη 2014, χωρίς να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα αλλά και χωρίς να αναφέρουν την ιδιότητα τους! Η επίθεση μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Χανίων, στην οδό Τζανακάκη λίγα μέτρα κάτω από τα πρώην γραφεία της Χρυσής Αυγής ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τους περαστικούς που έμειναν έκπληκτοι με όσα εξελίσσονταν μπροστά τους. 

Κι ενώ ο σύντροφος αιμορραγούσε από το κεφάλι κι ύστερα από τα χτυπήματα που δέχτηκε, κρατήθηκε για αρκετές ώρες στο αστυνομικό τμήμα ως κατηγορούμενος για απρόκλητη επίθεση, για ξυλοδαρμό ακόμα και για την κλοπή του πορτοφολιού ενός αστυνομικού δεχόμενος έντονη πίεση να αποκαλύψει και να καταδώσει κάποιο «συνεργό»! 

Τρία χρόνια μετά κι ύστερα από την προηγούμενη αναβολή της δίκης παρατηρούμε ότι η ασφάλεια Χανίων συνεχίζει την συγκεκριμένη δίωξη με την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και επαναφέρει την υπόθεση με ενισχυμένο το οπλοστάσιο των ψευδών καταγγελιών και επιχειρημάτων της, οδηγώντας τους αγωνιστές της ΟΚΔΕ στα δικαστήρια με τις παραπάνω κατηγορίες. 

Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε στηθεί μια βιομηχανία διώξεων ως απαραίτητο δεκανίκι της πολιτικής των μνημονίων. Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η διατήρηση στο ακέραιο της άγριας λιτότητας, η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, η διάλυση της δημόσιας υγείας, παιδείας, ασφάλισης, πρόνοιας, η διαρκής και ανελέητη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα, η μαζική ανεργία, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας ενάντια στους πρόσφυγες, η ταύτιση με τις βλέψεις των Ελλήνων καπιταλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και η διατήρηση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, η αναβάθμιση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας επιβάλλουν τη διατήρηση των διώξεων. Έρχονται να μας θυμίσουν ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι δεμένη με την καταστολή. Σκοπός τους είναι να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, την ίδια ώρα που οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι. 

Δεν θα τους περάσει! Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν υποχωρεί μπροστά στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία. 

Όλοι και όλες τη Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη ώρα 9.00 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων  στα Δικαστήρια για αυτό απαιτούμε:

• Άμεση αθώωση των συντρόφων
• Κάτω τα χέρια από όλους τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος.
• Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων στα Χανιά και παντού